Νέα επεισόδια στο Μεσολόγγι

Νέα επεισόδια στο Μεσολόγγι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Ενταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και χθες έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μεσολογγίου, όπου είχαν οδηγηθεί οι τέσσερις συλληφθέντες Ρομά, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, για τα επεισόδια και τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Οση ώρα κάτοικοι και Ρομά περίμεναν την απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, το κλίμα ήταν φορτισμένο, ενώ κάποια στιγμή ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να αποτρέψουν γενικευμένη σύρραξη.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο από τις πέτρες που εκτοξεύτηκαν. Τελικά επανήλθε η ηρεμία, ενώ όταν οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν από τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, και τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της «Χρυσής Αυγής», Κ. Μπαρμπαρούση, την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση των τεσσάρων Ρομά, άρχισαν να χειροκροτούν και να επευφημούν.

Ομως, ένα ακόμη βίαιο γεγονός είχε καταγραφεί αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Αιτωλικό. Οπως εκτιμάται, η κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων Ρομά στο Αιτωλικό από τον Δήμο Μεσολογγίου τις προηγούμενες ημέρες δεν στάθηκε ικανή να ηρεμήσει τα πνεύματα. Και τούτο, διότι άγνωστα άτομα αργά το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποίησαν επίθεση στον συνοικισμό των Ρομά, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 50 άγνωστα άτομα με κουκούλες και κράνη συγκεντρώθηκαν κοντά στον σταθμό του ΚΤΕΛ στο Αιτωλικό. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τον συνοικισμό των Ρομά, όπου προκάλεσαν φθορές σε δύο σπίτια και ένα αυτοκίνητο. Επειτα από λίγο έφθασαν στον συνοικισμό αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι άγνωστοι είχαν προλάβει να διαφύγουν.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων τριών Ρομά που κατηγορούνται για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση των τεσσάρων ατόμων που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή