Προσφυγή γονέων μετά τη μείωση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών

Προσφυγή γονέων μετά τη μείωση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφυγή στον Συνήγορο του Παιδιού κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα Αττικής, εξαιτίας της συρρίκνωσης από τον δήμο Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης, των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών από 11 σε 3 και τη «διοχέτευση» των υπολοίπων 273 μαθητών από τους συνολικά 384 που μεταβαίνουν από κάθε άκρη του Λεκανοπεδίου, στις αστικές συγκοινωνίες. Αποτέλεσμα είναι η πλειονότητα των μαθητών να χρειάζεται έως και 2,5 ώρες ανά διαδρομή για να φτάσει στο σχολείο, αλλάζοντας δύο ή και τρία μέσα μεταφοράς, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.

Η περίπτωσή του αποτελεί ένα παράδειγμα της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν πλέον μαθητές ειδικών σχολείων εγκατεστημένων στις παρυφές του Λεκανοπεδίου (π.χ. Μουσικό Σχολείο Ιλίου), μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπ. Παιδείας και Εσωτερικών και της μεταφοράς της αρμοδιότητας και των εξόδων μετακίνησης των μαθητών από τις πρώην Περιφέρειες στους δήμους. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι δήμοι πρώτα εξετάζουν πόσοι μαθητές μπορούν να μετακινηθούν με τις αστικές συγκοινωνίες.

Για όσους κριθεί ότι αυτό δεν είναι εφικτό, τότε σχεδιάζουν δρομολόγια και προκηρύσσουν τους ανάλογους διαγωνισμούς. «Εκτιμώ ότι όλο το πνεύμα της εν λόγω απόφασης κινείται στη σφαίρα του παραλογισμού» λέει στην «Κ» ο δήμαρχος του καλλικρατικού δήμου Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος.

Την περασμένη σχολική χρονιά το ζήτημα λύθηκε όπως – όπως, με απανωτές παρατάσεις ισχύος των παλαιότερων συμβάσεων. «Αίτημά μας είναι να επιστρέψει η αρμοδιότητα στις Περιφέρειες. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περίπτωση», καταλήγει, φέρνοντας το παράδειγμα του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, «στο οποίο δεν θα διενεργηθεί κανένας διαγωνισμός». Από την πλευρά τους, οι γονείς των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση και θέτουν το ζήτημα ασφάλειας και κόπωσης των μαθητών.

«Ζητάμε να επανεξετάσει ο δήμος το ζήτημα και να προκηρύξει διαγωνισμό» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γιάννης Αδριανός. «Ωστόσο, θα έπρεπε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να συσταθεί Ενιαίος Φορέας Μετακίνησης Μαθητών», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή