ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 6 ΩΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΠιο λίγα θανατηφόρα τροχαία σε σχέση με πέρυσι

Λιγότερα κατά 17,7% είναι τα τροχαία ατυχήματα τα οποία κατεγράφησαν φέτος από 6 έως 15 Αυγούστου σε όλη την επικράτεια σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι. Συγκεκριμένα φέτος σημειώθηκαν 22 θανατηφόρα τροχαία έναντι 37 το 2011 (μείωση 40,5%), 39 βαριά τροχαία ατυχήματα έναντι 55 πέρυσι (μείωση 29,1%) και 269 ελαφρά τροχαία ατυχήματα έναντι 309 (μείωση 12,9%). Οσον αφορά τα θύματα των τροχαίων, φέτος καταγράφηκαν συνολικά 446 έναντι 565 το 2011 (μείωση 21,1%), ενώ οι νεκροί ανήλθαν σε 27 το 2012 έναντι 38 πέρυσι.

ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σκοτώθηκε από ταχύπλοο

Τραγικό θάνατο βρήκε, προχθές το απόγευμα, γιορτή της Παναγίας, ένας 47χρονος λουόμενος, όταν παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Μηνά στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας. Ο άτυχος άντρας, που υπηρετούσε ως αστυνομικός στον Βόλο, ήταν μαζί με το 15χρονο γιο του και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μάζευαν πεταλίδες σε απόσταση 60 μέτρων από την ακτή. Ο 25χρονος χειριστής τού ταχύπλοου, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν τους αντιλήφθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 47χρονο και ελαφρότερα τον ανήλικο γιο του, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο νεαρός, που κατείχε νόμιμη άδεια χειριστή ταχύπλοου, συνελήφθη από κλιμάκιο του κεντρικού λιμεναρχείου Βόλου.

ΣΕ BEACH PARTY ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Γιατρός με ναρκωτικά

Απ’ όλα είχε το καθιερωμένο ετήσιο Beach Party στα Φαλάσαρνα Χανίων. Μουσική, χορό, ποτά, μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά και… διάφορες ουσίες. Κάτοχός τους ένας Ελληνας γιατρός 31 ετών, ο οποίος δεν είχε υπολογίσει φαίνεται τη συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Στην κατοχή του, όχι βέβαια για θεραπευτικούς λόγους, βρέθηκαν 2,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τρία αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν μείγμα ακατέργαστης κάνναβης με καπνό, δύο τεμάχια χαρτιού εμποτισμένα με τη ναρκωτική παραισθησιογόνο ουσία LCD και ένα δισκίο παραισθησιογόνου αμφεταμίνης τύπου ECSTASY. Στο ίδιο πάρτι συνελήφθη και ένας 28χρονος Ρουμάνος, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα στιλέτο και μια συσκευή εκτόξευσης δακρυγόνου.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ

Είχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Ενας Πακιστανός και ένας Αλγερινός συνελήφθησαν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αραξου καθώς επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς άλλες χώρες της Ε. Ε. με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι δύο αλλοδαποί, που είχαν προορισμό το Μπέργκαμο της Ιταλίας, κατείχαν ένα πλαστογραφημένο πακιστανικό διαβατήριο και μια κλεμμένη ιταλική ταυτότητα.

ΔΡΟΥΣΕ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Σπείρα εμπορίας ανθρώπων

Εξαρθρώθηκε στη Λάρισα σπείρα εμπορίας ανθρώπων με δράση στην Ελλάδα και την Ιταλία. Συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά συνεργοί τους. Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν ανέργους στη Βουλγαρία και με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας τους προωθούσαν για επαιτεία σε ευρωπαϊκές χώρες. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν σωματική βία και απειλές εις βάρος των θυμάτων, ενώ τους αποσπούσαν όλα τα χρήματα και τους έδιναν μόνο την απαραίτητη τροφή.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Πετούσαν πέτρες σε οχήματα

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν στο Αίγιο, γιατί πετούσαν πέτρες σε αυτοκίνητα που κινούνταν στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου. Μάλιστα σε μια περίπτωση, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ανήλικοι πέταξαν πέτρες σε υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν, καθώς και ένας ακόμα που αναζητείται, είχαν κρυφτεί σε χωμάτινο παράδρομο της εθνικής και από εκεί πετούσαν πέτρες στα οχήματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές σε δύο Ι. Χ. και στο λεωφορείο. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Απόπειρα ληστείας από πιλότο

Πιλότος της πολιτικής αεροπορίας είναι ο συλληφθείς για απόπειρα ληστείας που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη σε μίνι μάρκετ στη Ραφήνα. Ο 43χρονος φερόμενος ως δράστης επιχείρησε να εισβάλει στο κατάστημα, ωστόσο ο ιδιοκτήτης τον αντελήφθη και σφράγισε το κατάστημα, που είχε αλεξίσφαιρα τζάμια. Ο 43χρονος άνοιξε πυρ κατά του καταστήματος, αλλά δεν κατάφερε να το διαρρήξει. Εκτός από την επαγγελματική ιδιότητα του συλληφθέντος, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στην κατοχή του βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, από εννέα χειροβομβίδες και ένα πολεμικό αυτόματο όπλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή