ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟ ΕΟΠΠΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ

Με επίσχεση εργασίας απειλούν οι γιατροί

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ γιατροί, διεκδικώντας την καταβολή των οφειλομένων από τον οργανισμό. Οπως αναφέρουν, πρόκειται για μια «τελευταία ευκαιρία» στον αρμόδιο υπουργό «να αποπληρώσει όλες τις οφειλές από επισκέψεις και πράξεις σε κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς μέχρι και τον Ιούνιο 2012». Επίσης οι γιατροί ζητούν να υπάρξει «σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών, των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων, για τα έτη 2010 και 2011». Σύμφωνα με το εξώδικο που έχει καταθέσει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΠΥ, για όσο διαρκεί η κινητοποίηση, οι ασφαλισμένοι να επιβαρύνονται με το κόστος των φαρμάκων. Εν τω μεταξύ, σε αναστολή των κινητοποιήσεων προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου, ενόψει συνάντησης εκπροσώπων της διοίκησης του Νοσοκομείου με τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, ώστε να του γνωστοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι εργαζόμενοι είχαν προαναγγείλει κινητοποιήσεις από τις 18/8 αν δεν τους εξοφλούνταν δεδουλευμένα που αφορούν κυρίως σε υπερωρίες Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2011 και από τον Μάρτιο του 2012 έως σήμερα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΦ

Λίγοι μουσουλμάνοι στην προσευχή

Περίπου 1.000 μουσουλμάνοι συμμετείχαν στην προσευχή για τη Λύση της Νηστείας του Ραμαζανιού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή σε χώρους στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ. Συγκεκριμένα, με βάση την ανακοίνωση του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων στο ΟΑΚΑ συμμετείχαν περί τα 350 άτομα και στο ΣΕΦ περί τα 600 άτομα. Οι αριθμοί κρίνονται μικροί με δεδομένο ότι σήμερα υπολογίζεται ότι στην Αττική ζουν περί τους 30.000 νόμιμους μουσουλμάνους. Πέρυσι στο ΟΑΚΑ συγκεντρώθηκαν 600 άτομα και στο ΣΕΦ 1.700. Ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, χαρακτήρισε τη διοργάνωση επιτυχή, τονίζοντας ότι το αρμόδιο υπουργείο πρότεινε, όπως και πέρυσι, έναν συγκεκριμένο τρόπο οργάνωσης «ώστε η προσευχή να διεξαχθεί με όρους αξιοπρέπειας και ασφάλειας για τους προσευχομένους αλλά και χωρίς να απειληθεί η κοινωνική ειρήνη».

ΔΥΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ 15

Σύλληψη διακινητών μεταναστών

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν δύο 26χρονοι συλληφθέντες υπήκοοι Ιράκ, ενώ για δεκαπέντε συνολικά άτομα έχει σχηματιστεί δικογραφία με την κατηγορία της διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης από ξηράς, θαλάσσης και αέρος. Στις έρευνές του, το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής βρήκε και κατέσχεσε δύο επιβατηγά Ι.Χ. και μεγάλο αριθμό κινητών τηλεφώνων, τα οποία φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά την αστυνομία, αποτελούν ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Τα μέλη της προσέγγιζαν αλλοδαπούς σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας και με αντίτιμο που κυμαινόταν μεταξύ 3.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ, τους προωθούσαν με χερσαία, πλωτά και εναέρια μέσα σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΜΕ ΠΡΟΠΑΝΙΟ

Θανατηφόρο τροχαίο

Είκοσι πέντε τόνους προπανίου μετέφερε το βυτιοφόρο που ανατράπηκε χθες το απόγευμα στο 150ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος της Αρκίτσας. Η εθνική οδός παρέμεινε κλειστή για ώρες. Το βυτιοφόρο, ο οδηγός του οποίου έχασε τη ζωή του, είχε κατεύθυνση από Αθήνα προς Λαμία. Οσοι κατευθύνονταν από την Αθήνα προς τη Λαμία κινούνταν από το ύψος του Κάστρου στο 110ο χλμ. μέσω του Ορχομενού και του Μπράλου στην παλαιά εθνική οδό, ενώ όσοι κατευθύνονταν από τη Λαμία προς την Αθήνα, υποχρεώνονται στο 202ο χλμ., στις Θερμοπύλες, να κινηθούν στην παλαιά εθνική οδό και μέσω Μπράλου και Λιβαδειάς να προσεγγίσουν και πάλι την εθνική οδό στο 90ό χλμ. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα χθες κλειστή παρέμεινε λόγω τροχαίου και η εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Αιγίου.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αδίστακτοι ληστές

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου 44χρονος υπάλληλος σε ίντερνετ καφέ στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, τον οποίο τραυμάτισε με πιστόλι δράστης σε απόπειρα ληστείας, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε 39χρονος συνάδελφός του. Φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι ο ένας με μαχαίρι και ο άλλος με πιστόλι, οι δύο δράστες της ληστείας απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο και τους θαμώνες. Με τη βοήθεια θαμώνων, οι δύο υπάλληλοι του ίντερνετ καφέ προσπάθησαν να τους πιάσουν. Κατά τη συμπλοκή που ακολούθησε, ο ένας δράστης πυροβόλησε τον 44χρονο υπάλληλο στον αριστερό μηρό, και κατόπιν πυροβόλησε εναντίον θαμώνα, τον οποίο όμως δεν πέτυχε, ενώ διέφυγε πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση. Υπάλληλοι και θαμώνες ακινητοποίησαν τον δεύτερο δράστη, τον οποίο συνέλαβε η αστυνομία. Πρόκειται για 26χρονο υπήκοο Γεωργίας, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται. Η λεία τους αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες, ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή