Ροπαλοφόροι μοτοσικλετιστές επιτίθενται σε μετανάστες

Ροπαλοφόροι μοτοσικλετιστές επιτίθενται σε μετανάστες

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμπντουλάχ Α., Ιρακινός μετανάστης, βρέθηκε στις 12 Αυγούστου αιμόφυρτος, στο οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Ξάνθης, από διερχόμενους οδηγούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εφερε μώλωπες σε όλο του το σώμα και βαρύ κάταγμα στο πόδι. Ο Αμπντουλάχ είχε συλληφθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή για προσωρινή κράτηση στις εγκαταστάσεις της εκεί σχολής της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό να απελαθεί. Κατά τον έλεγχο των εγγράφων του, όμως, διαπιστώθηκε ότι είχε νόμιμη άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα και αφέθηκε ελεύθερος.

Κανονικά εκείνοι που τον οδήγησαν, παράνομα όπως αποδείχθηκε, στην Κομοτηνή θα έπρεπε να τον μεταφέρουν πίσω στον τόπο διαμονής του, στην Αθήνα. Αυτό δεν έγινε και καθώς δεν είχε χρήματα, θέλησε να επιστρέψει με ωτοστόπ στην Αθήνα. Εφτασε έτσι έως την Ξάνθη, αλλά έγινε αντιληπτός από περιφερόμενες ομάδες ροπαλοφόρων μοτοσικλετιστών που, σύμφωνα με τον ίδιο, του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Γλίτωσε τα χειρότερα όταν τη σκηνή αντιλήφθηκαν διερχόμενοι οδηγοί, που τον μετέφεραν ημιλιπόθυμο στο νοσοκομείο Ξάνθης. Οι γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής τοποθέτησαν νάρθηκα στο πόδι του και σε μια κίνηση ανθρωπισμού συγκέντρωσαν χρήματα και του πλήρωσαν το εισιτήριο της επιστροφής στην Αθήνα, όπου εργάζεται.

Ο Αμπντουλάχ έπεσε θύμα ακροδεξιών συμμοριών που τις μέρες εκείνες σκορπούσαν τον τρόμο στη Θράκη, σε μειονοτικές συνοικίες και χωριά. Με πρόσχημα την «αφύπνιση» του ντόπιου πληθυσμού εναντίον των μεταναστών που μεταφέρονται στην περιοχή για να απελαθούν στη συνέχεια, φάλαγγες μοτοσικλετιστών με μαύρες στολές, κράνη, ρόπαλα και αλυσίδες εφορμούσαν από Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Εβρο, Θεσσαλονίκη προκαλώντας τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως τους μουσουλμάνους. Περιφέρονταν τις νύχτες έξω από τεμένη όπου οι μουσουλμάνοι προσεύχονταν για το Ραμαζάνι, εκσφενδονίζοντας πέτρες και μαρσάροντας τις μοτοσικλέτες.

Μια νύχτα αναστάτωσαν την παλαιά πόλη της Ξάνθης θορυβώντας με τις μηχανές τους και έδειραν άγρια ένα θαμώνα καφετέριας που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί. Ομάδες νεαρών ακροαριστερών που τους αντιλήφθηκαν μπλόκαραν τις εξόδους της πόλης και ακολούθησαν άγριες συμπλοκές. Οι δρόμοι της πόλης «γέμισαν» την επομένη με προκηρύξεις οργανώσεων φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που προειδοποιούσαν τους «φασίστες δολοφόνους» με εκδίκηση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Δυναμική παρουσία έκαναν, επίσης, ομάδες μελανοφόρων ακροδεξιών και στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή κατά της λειτουργίας προσωρινών κέντρων κράτησης, όπου δεν επέτρεψαν να μιλήσουν άλλοι πλην του τοπικού μητροπολίτη. Τοπικοί παράγοντες εξέφραζαν φόβους ότι οι ακροδεξιές προκλήσεις σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή μπορεί να λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις εάν επεκταθούν και εναντίον του μουσουλμανικού στοιχείου, όπως ήδη επιχειρήθηκε. Εξ ου και η ιδιαίτερα σκληρή δήλωση του χριστιανού δημάρχου του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, με μεικτό πληθυσμό, ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εναντίον των επιδρομέων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή