Πρόσληψη ιατρών για νοσοκομεία της περιφέρειας

Πρόσληψη ιατρών για νοσοκομεία της περιφέρειας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη χθες από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο η προκήρυξη πρόσληψης 265 επικουρικών ιατρών για την κάλυψη αναγκών των Νοσοκομείων της Περιφέρειας (και ιδιαίτερα της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας), του ΕΚΑΒ, των τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και του Κέντρου Δηλητηριάσεων. Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η προκήρυξη πρόσληψης επιπλέον 135 επικουρικών ιατρών για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και τα νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων. Συνολικά θα προκηρυχθούν 400 θέσεις επικουρικών ιατρών.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας εξέφρασε ενστάσεις για τη συνέχιση της τακτικής των προσλήψεων επικουρικών γιατρών. «Αποτελεί πάγια διαδικασία, προκειμένου να αναπληρώνονται τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, τα οποία σήμερα ξεπερνούν τις 6.000 και αυξάνονται ραγδαία λόγω των συνταξιοδοτήσεων.

Από την πλευρά του, χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλη Βλασταράκο, ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα αρχίσει η υπογραφή των συμβάσεων που εκκρεμούν με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα τα καταφέρουμε να πληρώσουμε μέσα στην εβδομάδα τους φαρμακοποιούς» αν και ο ίδιος είχε παραδεχθεί προχθές ότι «δεν υπάρχει ακόμη ροή χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον Οργανισμό». Η πιο σημαντική ροή πόρων προς τον Οργανισμό προέρχεται από το ΙΚΑ. Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε για την τακτική πληρωμή των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του μηνός.

Χθες, ο κ. Λυκουρέντζος απέστειλε εγκύκλιο προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την αυστηρή τήρηση των προγραμμάτων εφημεριών των ιατρών εντός των εγκεκριμένων μηνιαίων πιστώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή