ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνεται η τοποθέτηση Λιάτσου

Η φημολογούμενη επιλογή του δημοσιογράφου κ. Αιμίλιου Λιάτσου ως διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ προσέκρουσε χθες στην έντονη αντίδραση του Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης.

Κατά πληροφορίες, στη χθεσινή συνεδρίαση η συγκεκριμένη πρόταση δεν ετέθη καν σε ψηφοφορία, καθώς τουλάχιστον πέντε από τα επτά μέλη του Δ.Σ. διεμήνυσαν εκ των προτέρων ότι δεν προτίθενται να συναινέσουν στη συγκεκριμένη επιλογή. Κατόπιν τούτου αναζητείται άλλο πρόσωπο ως διευθυντής ειδήσεων, χωρίς να αποκλείεται η θέση να καλυφθεί εκ των ενόντων της ΕΡΤ.

Στο χθεσινό συμβούλιο αποφασίστηκε πάντως η 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων που έληξαν τον Μάιο, καθώς εκρίθη ότι το σύστημα που ακολουθείτο επέφερε περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία των καναλιών και των ραδιοφώνων από αυτά που υποτίθεται θα επέλυε.

Επίσης με πρόταση του διευθυντή τηλεόρασης κ. Κ. Σπυρόπουλου αποφασίστηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ να μη μετατίθεται όταν είναι προγραμματισμένα παιχνίδια του Champions League, ενώ τακτοποιήθηκαν και οι εκκρεμότητες με την εκπομπή Αθλητική Κυριακή, η οποία θα ξεκινήσει κανονικά με την έναρξη του πρωταθλήματος.