ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΧΙΣΕ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

Κρίσιμη συνεδρίαση των φαρμακοποιών

Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στην οποία θα αποφασιστεί η στάση του. Ως γνωστόν, 17 φαρμακευτικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΠΥ. Δεδομένου ωστόσο ότι προχθές ξεκίνησε η σταδιακή εξόφληση των φαρμακοποιών, με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γεράσιμο Βουδούρη να διαβεβαιώνει ότι έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα έχει γίνει η αποπληρωμή και του Ιουνίου, είναι πιθανό να μην υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Για «θετικό βήμα» κάνουν λόγο από την πλευρά του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επέκταση σχεδίου πόλεως

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την τροποποίηση και επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή του θαλάσσιου μετώπου. Σύμφωνα με το διάταγμα, επεκτείνεται το σχέδιο πόλεως στο τμήμα της ζώνης από την οδό Μάρκου Μπότσαρη έως το Μέγαρο Μουσικής με τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων, χώρων πρασίνου, χώρου ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτισμού, αναψυχής και ραδιοφάρου, καθώς και έγκριση πεζοδρόμων. Παράλληλα τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο στην ίδια περιοχή, με την κατάργηση πεζοδρόμων και την έγκριση νέων, την έγκριση οδών, τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, στάθμευσης αυτοκινήτων, ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτισμού και αναψυχής.

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Την αντίθεσή του στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της σε ιδιώτες εκφράζει το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία Εγνατία Οδός Α.Ε. Οπως σημειώνουν, στον αρχικό σχεδιασμό των κάθετων αξόνων δεν προβλεπόταν η εγκατάσταση διοδίων, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα με την κοινοτική χρηματοδότηση που λαμβάνουν για την κατασκευή τους. Επιπλέον, εκτιμούν ότι η παραχώρηση του κυρίως άξονα των 670 χλμ. δεν θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα στερήσει από το Δημόσιο σημαντικούς πόρους σε βάθος χρόνου. Επισημαίνουν δε, ότι το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλλει υψηλές αποζημιώσεις στις εταιρείες που έχουν αναλάβει σήμερα (και μέχρι το 2015) τη λειτουργία και ελαφρά συντήρηση της Εγνατίας, την παροχή υπηρεσιών για τη λειτουργία των σταθμών διοδίων και την ανάπτυξη των σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Τέλος, εκτιμούν ότι η αύξηση των διοδίων στον άξονα θα τον καταστήσει μη ανταγωνιστικό, σε σχέση με ανάλογους άξονες που κατασκευάζονται βορειότερα στα Βαλκάνια.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Ενημέρωση φοιτητών

Ανοιχτή Γραμμή Εξυπηρέτησης για τους πρωτοετείς φοιτητές θα λειτουργήσει και φέτος στο ΑΠΘ, η οποία θα δίνει πληροφορίες για την εύρεση στέγης. Για τον σκοπό αυτό οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μπορούν να επικοινωνήσουν με τα 2310-991372, 991373, 995142, 994168, 996743, ώστε να καταχωρισθούν τα προς ενοικίαση ακίνητα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών http://dps.web.auth.gr. Στην ιστοσελίδα και τις ίδιες τηλεφωνικές γραμμές, μπορούν να επικοινωνούν και οι φοιτητές για να ενημερώνονται για τα διαθέσιμα διαμερίσματα. Επίσης, θα λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές 2310-994000 και 996000, για πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις προθεσμίες και τα δικαιολογητικά εγγραφών.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αλλαγή ηγεσίας σε Γραμματεία

Στην Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπήρξε χθες αλλαγή ηγεσίας. Τα ηνία παρέδωσε η απερχόμενη γραμματέας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, στον Μωυσή Κουρουζίδη, ο οποίος και θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του μετά τη δημοσίευση του διορισμού του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η κ. Καραβασίλη επισήμανε τη λήψη αποφάσεων από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος για την υπόθεση του Ασωπού, ενώ τόνισε στον διάδοχό της την ανάγκη κατά προτεραιότητα στελέχωσης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και τη συγκρότηση γραφείου Οινοφύτων, κάτι που έχει εξαγγελθεί προ διετίας αλλά δεν κατέστη δυνατό ελλείψει προσωπικού.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

Ανάκληση παρτίδας «ξανθής» σταφίδας

Την άμεση ανάκληση σταφίδας με την εμπορική ονομασία «Καρποί Ελλάδας», στη σήμανση του οποίου δεν γινόταν αναφορά στις αλλεργιογόνες ουσίες «θειώδη», ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το διακινεί. Πρόκειται για το προϊόν «σταφίδα ξανθή», με την εμπορική ονομασία «Καρποί Ελλάδας», με ημερομηνία ανάλωσης 20/04/13 και αριθμό παρτίδας LOT 0017212, σε συσκευασία 200 g, που συσκευάστηκε από την εταιρεία Ξηροί Καρποί Μακεδονίας Α.Ε. για τον όμιλο Δ. Μασούτης Α.Ε. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση των προϊόντων τής συγκεκριμένης παρτίδας, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή