ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κατάργηση μηνιαίων εξόδων πολιτικών

Στην κατάργηση των μηνιαίων εξόδων παράστασης του πρωθυπουργού (1.872 ευρώ), του προέδρου της Βουλής και του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης (1.404 ευρώ) και των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών (936 ευρώ για όσους έχουν κοινοβουλευτική ιδιότητα και 579 ευρώ για τους εξωκοινοβουλευτικούς) προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή. Οι περικοπές θα ισχύσουν από 1/9 και μαζί με τη μείωση ειδικών γραμματειών κατά τρεις αναμένεται να εξοικονομηθεί συνολικά 1.015.600 ευρώ. Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται και η νέα μείωση των μισθωμάτων που πληρώνουν το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα για ακίνητα που στεγάζουν υπηρεσίες τους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μείωση 10% για μισθώματα έως 1.000 ευρώ τον μήνα, 15% για μισθώματα από 1.000,01 ευρώ έως 2.000 ευρώ, 20% από 2.000,01 ευρώ έως 3.000 ευρώ και 25% από 3.000 ευρώ και άνω με στόχο να εξοικονομηθούν 15 εκατ. ευρώ. Οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από 1/10 και στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι μέχρι την 1/1/2015 δεν θα γίνει καμία αύξηση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Εκλήθησαν και νέοι μάρτυρες

Η έρευνα που διενεργείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παν. Ρουμελιώτη συνεχίζεται με την κατάθεση πέντε πολιτικών προσώπων, ανάμεσα στους οποίους και πρώην υπουργοί. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει στους New York Times ότι είχε ενημερώσει πως το οικονομικό πρόγραμμα της τρόκας για την Ελλάδα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Οι νέοι μάρτυρες καλούνται μετά την πολύωρη κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη την περασμένη εβδομάδα στους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και θα αποφασίσουν αν θα στείλουν τη δικογραφία στη Βουλή.

ΖΗΤΕΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Νέα αίτηση από Βίκυ Σταμάτη

Μία ακόμη αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε χθες η προφυλακισμένη σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Βίκυ Σταμάτη. Στην αίτησή της επικαλείται τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που έχει η παραμονή της στη φυλακή στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού της, το οποίο εξακολουθεί να διαμένει με τους γονείς της στην επαρχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σταμάτη εξετάστηκε μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού και από δεύτερο καθηγητή ψυχιατρικής, ο οποίος διέγνωσε ότι πάσχει από κατάθλιψη και έχει τάσεις αυτοκαταστροφής.

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Π. ΠΟΥΛΙΟΥ

Ο κ. Χρήστος Μπαρδάκης στην ΕΥΠ

Ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Χρ. Μπαρδάκης τοποθετείται στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου και στη θέση του αντεισαγγελέα κ. Π. Πούλιου, η θητεία του οποίου έληξε. Το ΑΔΣ τοποθέτησε επίσης στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία τον αντεισαγγελέα Εφετών κ. Κ. Τζαβέλα στη θέση του συναδέλφου του κ. Π. Αγγελόπουλου.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

Αντίθετοι και οι ιδιώτες δασολόγοι

Ενάντια στη μεταφορά της αρμοδιότητας των δασών από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τάσσονται και οι ιδιώτες δασολόγοι. Με κοινή τους επιστολή, οι τρεις ενώσεις τους (Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων, Πανελλήμια Ενωση Δασολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών και Πανελλαδικός Σύνδεσμος Μελετητών Γεωτεχνικών) χαρακτηρίζουν «ανεξήγητη, άκαιρη και σπασμωδική» την επικείμενη μεταφορά αρμοδιότητας, εκτιμώντας ότι θα έχει πλήθος αρνητικών επιπτώσεων για την προστασία τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και της δημόσιας περιουσίας.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Κλοπή καλωδίων από προαστιακό

Σε καθυστερήσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού προς το Κιάτο, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως και αύριο Τετάρτη, οδήγησε η κλοπή καλωδίων από το εναέριο δίκτυο ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ που σημειώθηκε προχθές. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Κινέτας και Αγίων Θεοδώρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ «εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα της γραμμής». Η ζημιά εκτιμάται σε 20.000 ευρώ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρχιφύλακες λήστευαν γυναίκες

Σε διαθεσιμότητα έθεσε χθες η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τους δύο αρχιφύλακες που υπηρετούν στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι λήστευαν πλανόδιες μικροπωλήτριες. Οι δύο αστυνομικοί, ηλικίας 40 και 45 ετών, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας πραγματοποιούσαν ελέγχους σε τρεις πλανόδιες μικροπωλήτριες τσιγάρων από τη Γεωργία. Κατέσχεσαν τις κούτες των τσιγάρων, αφαίρεσαν όσα ποσά είχαν πάνω τους οι γυναίκες (330 ευρώ), τα κινητά τους και άλλα αντικείμενα. Στο παρελθόν ο ένας είχε παραπεμφθεί και πάλι σε πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος. Σε βάρος τους διατάχθηκε ΕΔΕ.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Δολοφονία ηλικιωμένης

Μια 77χρονη βρέθηκε δολοφονημένη χθες το απόγευμα στο σπίτι της στην οδό Παραδείσου στο Μαρούσι. Η άτυχη γυναίκα ήταν φιμωμένη, ενώ μέσα στο σπίτι υπήρχαν ίχνη αναζήτησης. Παρά το γεγονός ότι η πόρτα, αν και ανοιχτή, δεν ήταν παραβιασμένη, οι αρχές είναι πεπεισμένες ότι κίνητρο του φόνου ήταν η ληστεία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ DMAA ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ανεπιθύμητες παρενέργειες

Προσοχή στην ουσία DMAA την οποία περιέχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ειδικής διατροφής που προορίζονται για αθλητές συστήνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Οπως αναφέρει, έχουν καταγραφεί ανεπιθύμητες ενέργειες σε σημαντικό αριθμό ατόμων διεθνώς, οι οποίες έχουν συνδεθεί με τη χρήση τέτοιων σκευασμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή