ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Με τη Λούκα Κατσέλη αρχίζουν οι καταθέσεις πολιτικών

Με την κατάθεση της πρώην υπουργού Οικονομίας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, Λούκας Κατσέλη, ξεκινούν οι εξετάσεις μαρτύρων από τους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν τις συνθήκες ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με αφορμή δηλώσεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης του πρώην εκπροσώπου στο Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Εκτός της κ. Κατσέλη, από τους οικονομικούς εισαγγελείς έχουν επίσης κληθεί να καταθέσουν ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, ο κ. Γιώργος Ζανιάς, επικεφαλής τότε των οικονομικών εμπειρογνωμόνων, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Π. Χριστοδούλου, που ήταν αρμόδιος της Επιτροπής Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους. Οι καταθέσεις έχουν προσδιοριστεί να αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα και μετά την ολοκλήρωσή τους, αν δεν κληθούν άλλοι, οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, θα κρίνουν αν η δικογραφία θα σταλεί στη Βουλή για τα περαιτέρω.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΑΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

Δρομολόγια Προαστιακού κάθε 2ωρο

Κάθε δύο ώρες θα αναχωρούν τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρόμου από Κιάτο προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα μετά το περιστατικό κοπής καλωδίων που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή μεταξύ των σταθμών Κινέτας – Αγίων Θεοδώρων. Κανονικά (ανά 20 λεπτά) θα εκτελούνται τα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο – Ανω Λιόσια και αντίστροφα. Οι επιβάτες που έχουν προορισμό την Πάτρα θα αντιμετωπίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις αναμονή μιας ώρας στον σταθμό του Κιάτου. Περισσότερες πληροφορίες στον αριθμό 14511 και στην ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, www.trainose.gr.

ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

Καλάσνικοφ σε δημοτικό σχολείο

Ενα όπλο τύπου Καλάσνικοφ και δύο πακέτα με σφαίρες βρέθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 5ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, τις μεσημεριανές ώρες χθες, προκαλώντας εύλογη ανησυχία. Τα ευρήματα, όπλο και πυρομαχικά, εξετάζονται από την Ελληνική Αστυνομία. Αντικείμενο ερευνών αποτελεί το κατά πόσον σχετίζονται με ένοπλη ληστεία, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στο Παλαιό Φάληρο.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τοποθετήσεις εφετών

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετούνται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, για ένα έτος, ο εφέτης Κώστας Μπαλτάς και η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Χρυσούλα Παπαταξιάρχη. Ο κ. Μπαλτάς είναι ο ειδικός εφέτης ανακριτής στις υποθέσεις της τρομοκρατίας και πλέον θα συμμετέχει στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του υπουργείου για τη σύνταξη νέων νομοσχεδίων. Με άλλη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου τοποθετείται στις φυλακές Κορυδαλλού η αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιώς Μαρία Τρουπή.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΕΙ

Οι εξετάσεις ειδικών μαθημάτων

Από 10 έως και 14 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα ξεκινάει με τα Αγγλικά τη Δευτέρα και συνεχίζει με Γερμανικά και Ελεύθερο Σχέδιο την Τρίτη, Γραμμικό Σχέδιο και Ελεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων την Τετάρτη, Ισπανικά και Αρμονία την Πέμπτη, Γαλλικά την Παρασκευή. Οι εξετάσεις θα γίνουν σε εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα (Μουσών και Παπαδιαμάντη, Παλαιό Ψυχικό) και στη Θεσσαλονίκη (Παπαναστασίου 13). Οι εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 3.30 μ.μ. εκτός από το Ελεύθερο Σχέδιο και το Γραμμικό Σχέδιο, που θα αρχίσουν στις 12.30 μ.μ. Επίσης, από 10 μέχρι και 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει η υγειονομική εξέταση και η πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού για τα ΤΕΦΑΑ.

ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ

Απόπειρα βιασμού Γαλλίδας

Για απόπειρα βιασμού 60χρονης Γαλλίδας στην Κύθνο συνελήφθη 22χρονος Πακιστανός. Φέρεται να επιτέθηκε στην 60χρονη στην παραλία Φυκιάδα Κύθνου. Ο δράστης μαζί με τρεις ομοεθνείς του έφυγε με πλοίο της γραμμής, ωστόσο, συνελήφθη κατά την αποβίβασή του στο λιμάνι του Λαυρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή