«Λουκέτο» σήμερα στον Δ. Αθηναίων

«Λουκέτο» σήμερα στον Δ. Αθηναίων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστός θα παραμείνει ο Δήμος Αθηναίων σήμερα για τους πολίτες, καθώς συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Κλειστοί θα παραμείνουν και άλλοι δήμοι σε όλη τη χώρα, ενώ σε κάποιους το «λουκέτο» θα ισχύσει και για την Πέμπτη, ημέρα πραγματοποίησης του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων) με βασικό θέμα συζήτησης την οικονομική κατάσταση των δήμων.

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά για να του εκθέσει τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στη λειτουργία πολλών δήμων οι δραστικές περικοπές στην κρατική επιχορήγηση. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης από το 2009 έως σήμερα έχουν μειωθεί κατά 60% οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον πρόβλημα επιβίωσης πολλών δήμων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της ένωσης. Ενδεικτικό των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι είναι ότι την 1/8 δόθηκε στον Δήμο Πειραιά έκτακτη ενίσχυση ύψους 500.000 ευρώ για πιεστικές οικονομικές ανάγκες. Σήμερα και αύριο επίσης απεργούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Χθες, εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τον υπ. Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη για να συζητήσουν τα προβλήματα του κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμίνης παρέθεσε στον υπουργό σειρά προβλημάτων τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν εφόσον δεν υπάρξουν οι κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα δίνουν στον δήμο τη δυνατότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή