Προς διαβούλευση το σχέδιο για τα τραπεζοκαθίσματα

Προς διαβούλευση το σχέδιο για τα τραπεζοκαθίσματα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες Ομονοίας, Κοτζιά και Βικτωρίας βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της πόλης και την Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας. Πριν από λίγες ημέρες, ο δήμος απέστειλε πρόσκληση για διαβούλευση στους ενδιαφερομένους προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου που αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση των τριών πλατειών. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις ενδιαφέροντος για διαβούλευση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έως τις 2 μ.μ. της 4ης Οκτωβρίου.

«Σκοπός της προτεινόμενης κανονιστικής είναι η ρύθμιση με σαφή και δεσμευτικό τρόπο της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στις συγκεκριμένες πλατείες, με τις εξής βασικές παραμέτρους: Τα τραπεζοκαθίσματα να λειτουργήσουν ως στοιχείο αναζωογόνησης των πλατειών, οι οποίες εμφανίζουν χαρακτηριστικά υποβάθμισης. Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η λειτουργία των πλατειών ως χώρων συνάθροισης κοινού, μαζικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, πολιτιστικών δράσεων. Να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κυκλοφορία πεζών…», αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο που ήδη έχει σταλεί σε επιχειρηματίες και φορείς της πόλης. Σημείο διαφωνίας μεταξύ επιχειρηματιών και δήμου αποτέλεσε η κατασκευή ειδικού δαπέδου (ντεκ) στους χώρους που θα παραχωρηθούν. Επειτα από πολλές συζητήσεις, η αρμόδια επιτροπή του δήμου εισηγήθηκε αρνητικά σε κάτι τέτοιο που, ακόμα και αν γίνει, σύμφωνα με την άποψη των αρμόδιων τεχνικών στελεχών του δήμου, θα πρέπει να υλοποιηθεί υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Στις προτάσεις του δήμου περιγράφεται ο επιτρεπόμενος εξοπλισμός. Ειδικότερα, αναφέρονται οι ακριβείς προδιαγραφές, π.χ. για τις ομπρέλες, τον κινητό σταθμό εξυπηρέτησης (μόνο για την πλατεία Ομονοίας, όπου είναι μεγάλη η απόσταση από τα καταστήματα), τα καθίσματα και τα τραπέζια, την ηλεκτροδότηση. Η έκδοση σχετικής άδειας γίνεται κατόπιν αίτησης στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία, συνοδευόμενης με άδεια κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου και τοπογραφικό διάγραμμα. Σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας, ο επιχειρηματίας υποχρεώνεται να αποξηλώσει τις εγκαταστάσεις.

«Ηταν κάτι για το οποίο παλέψαμε σθεναρά όλο το προηγούμενο διάστημα επειδή θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει ως ένα ακόμα μέτρο για την αναβάθμιση της Ομόνοιας και του κέντρου. Προτείνουμε, τα τέλη του δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα να είναι μικρά ή μηδενικά για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου οι επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια από την υποβάθμιση και την εγκληματικότητα, να μπορέσουν να αναπτύξουν ξανά τις δραστηριότητές τους και να πάρουν ζωή», σχολίασε στην «Κ» ο συντονιστής της ΚΙΠΟΚΑ Δημ. Νικολακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή