Ξηλώθηκε όλο το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου

Ξηλώθηκε όλο το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύλληψη, χθες τα ξημερώματα, του 45χρονου αρχιφύλακα του «αμαρτωλού» τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, Στ. Τσ., για διακίνηση 1,1 κιλού χασίς ήταν η αφορμή για τη διάλυση της υπηρεσίας με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και την απομάκρυνση – αντικατάσταση όσων αστυνομικών υπηρετούσαν σε αυτήν.

Η σύλληψη του 45χρονου δεν συνδέεται (φαινομενικά τουλάχιστον) με την υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκε πριν από λίγες μόλις εβδομάδες ο 33χρονος διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Ωστόσο, ο 45χρονος φέρεται να διατηρούσε άριστη σχέση με τον νεαρότερο προϊστάμενό του, ενώ κατά πληροφορίες ήταν μεταξύ των αστυνομικών που είχαν μεταβεί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης συναδέλφους τους.

Η σύλληψη του 45χρονου έγινε από άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι έφτασαν στα ίχνη του παρακολουθώντας δύο αθίγγανους, ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, άνδρας του Λιμενικού που παρίστανε τον αγοραστή παγίδευσε τους δύο αθίγγανους δίνοντάς τους ραντεβού στο λιμάνι αδρανών υλικών του Βόλου προκειμένου να γίνει η αγοραπωλησία 1 κιλού και 106 γραμμαρίων χασίς. Ανακρινόμενοι μετά τη σύλληψή τους οι αθίγγανοι υπέδειξαν ως προμηθευτή τον 45χρονο αρχιφύλακα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. «Αρχικά δεν τους πιστέψαμε, νομίζαμε ότι λένε ψέματα» δήλωσε στην «Κ» πηγή του Λιμενικού με γνώση του θέματος. «Στην πορεία ωστόσο αποφασίσαμε να ελέγξουμε την πληροφορία» συμπλήρωσε. Ο ένας από τους αθίγγανους οδηγήθηκε στα κρατητήρια και ο δεύτερος, υπό την καθοδήγηση ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, έστησε παγίδα στον επίορκο αστυνομικό. Ο τελευταίος είχε μεν προμηθεύσει τα ναρκωτικά στους δύο συλληφθέντες, ωστόσο επρόκειτο να εισπράξει τα χρήματα μόνο αφού οι δύο αθίγγανοι κατάφερναν να «σπρώξουν» το χασίς στην αγορά.

Ετσι, κάτω από τις εντολές των ανδρών του Λιμενικού, ο ένας από αυτούς κάλεσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο κινητό του τηλέφωνο τον αστυνομικό λέγοντάς του ότι το χασίς είχε πουληθεί και ζητώντας του να συναντηθούν προκειμένου να του παραδώσει τα χρήματα, 2.200 ευρώ. Τη στιγμή εκείνη ο αρχιφύλακας βρισκόταν σε υπηρεσία, καθώς συμμετείχε σε μέτρα για την ασφάλεια του Γερμανού πρέσβη, ο οποίος έτυχε να πραγματοποιεί επίσκεψη στην πόλη και διέμενε στο ξενοδοχείο Volos Palace. Επικαλούμενος έκτακτο οικογενειακό πρόβλημα, μετέβη με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο σημείο συνάντησης με τον αθίγγανο, όπου και συνελήφθη. Ο δικηγόρος του κ. Γιώργος Σινέλλης δήλωσε στην «Κ» ότι σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία σε κατοχή ναρκωτικών. Στο σπίτι του βρέθηκαν ένα περίστροφο για το οποίο δεν διέθετε άδεια, καθώς και πλαστά χαρτονομίσματα. Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, στην κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκε ποσό 30.700 ευρώ σε μετρητά. Θα απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου την Παρασκευή.

Μόλις η υπόθεση έγινε γνωστή, ο Στ. Τσ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου όλο το προσωπικό της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, συνολικά 12 άτομα, αντικαταστάθηκε.

Σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του αρχηγείου, τέθηκαν χθες και οι τέσσερις ένστολοι που στο πλαίσιο της έρευνας για τη δράση της «μαφίας» των ναρκωτικών αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνέργεια στη δράση του κυκλώματος των Αλβανών διακινητών. Πρόκειται για τον διοικητή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου (φέρει τον βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή), τον διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Πλ. Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (αστυνόμος Β΄), έναν υπαρχιφύλακα που υπηρετεί στο ίδιο τμήμα, καθώς και έναν αρχιφύλακα του τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών. Ελαβαν κλήση σε απολογία από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και αναμένεται να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες. Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί τρεις επίορκοι αστυνομικοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή