Συνελήφθη ο Β. Ρουμπέτης για τη δολοφονία του Μ. Φιλόπουλου

Συνελήφθη ο Β. Ρουμπέτης για τη δολοφονία του Μ. Φιλόπουλου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στη Νίκαια ο 28χρονος Βασίλης Ρουμπέτης, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 27χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, στις 29 Μαρτίου 2007.

Ο Ρουμπέτης είχε τον Ιούλιο του 2012 καταδικαστεί ερήμην σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, ενώ πρωτοδίκως είχε κριθεί αθώος. Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε μέχρι προχθές, οπότε συνελήφθη. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 10 και 16 ετών οι Χρήστος Σακάτης, Νίκος Βαγιόπουλος και Βασίλης Ψυκάκος.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη, ο Ρουμπέτης τράπηκε σε φυγή, ενώ οι αστυνομικοί που τελικά τον ακινητοποίησαν βρήκαν στην κατοχή του πλαστό δίπλωμα οδήγησης. Ερευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε αποκαλύψει επαφές του Ρουμπέτη με κύκλωμα μπράβων που εξεβίαζαν καταστηματάρχες σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα κ.ά. Συγκεκριμένα, ο 28χρονος φέρεται να είχε επαφές με 37χρονο Αλβανό που συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα των εκβιαστών. Επίσης, ο 28χρονος Ρουμπέτης, όπως και ο πατέρας του, είχαν συνδεθεί με απόπειρα δολοφονίας του Δ.Ν. (είχε επίσης κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών), το καλοκαίρι του 2010 στην Αμαλιάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή