Εφοδος της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο Τρίπολης

Εφοδος της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο Τρίπολης

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφοδο» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να ελέγξουν εάν οι αποκλειστικές νοσοκόμες που ήταν στο νοσοκομείο είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα! Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη και όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου, που κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου Τρίπολης πως αντί να διαμηνύσει στα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι δεν νομιμοποιούνται να κάνουν ελέγχους στο νοσοκομείο, έκανε δηλώσεις για συνεργασία των δύο πλευρών στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ειδικότερα, την επομένη της «εφόδου» η διοικητής του νοσοκομείου κ. Ελένη Σιουρούνη συναντήθηκε με εκπρόσωπο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων. Μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Σιουρούνη δήλωσε ότι ο στόχος για τον περιορισμό του φαινομένου είναι κοινός για τις δύο πλευρές. Μάλιστα, στις δηλώσεις της ανέφερε ότι ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στη διοίκηση να ελέγχει τα στοιχεία όσων βρίσκονται κοντά στους νοσηλευομένους, επικαλούμενη θέμα προσωπικών δεδομένων, χωρίς όμως να σχολιάσει το κατά πόσο έχουν αυτό το δικαίωμα άτομα άσχετα με τη λειτουργία του νοσοκομείου. Πρόσθεσε, δε, ότι κάθε σχετική προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα από την ίδια έχει «σκοντάψει» στις έντονες διαμαρτυρίες των συγγενών των ασθενών.

Μετά καταγγελίες

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι ο έλεγχος έγινε με αφορμή καταγγελίες από μέλη του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων ότι λαθρομετανάστριες προσφέρουν παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας και ότι από τον έλεγχο της περασμένης Τετάρτης βρέθηκαν 4 σχετικές περιπτώσεις.

Εντονα αντέδρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Γ. Παπασταματάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του κατηγόρησε τη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ότι δεν ανταποκρίνεται στον θεσμικό της ρόλο. Οπως είπε, η διοίκηση «ψάχνει εξωθεσμικούς “βοηθούς” εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία, σε μια περίοδο κατά την οποία ο δημόσιος λόγος, εκφερόμενος από τους δημόσιους αξιωματούχους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός». Και επεσήμανε πως «η κοινή συνέντευξη Τύπου της κ. Σιουρούνη με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος εγείρει ερωτήματα όχι τόσο για το γεγονός καθαυτό όσο για το αντικείμενο της “συνεργασίας” των δύο πλευρών. Είναι αυτονόητο ότι το θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, ιδία δε από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Με τρόπο όμως θεσμικό και νομικά αποδεκτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή