«Εφυγε» η Αριστέα Μπουγάτσου

«Εφυγε» η Αριστέα Μπουγάτσου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία μόλις 49 ετών έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Εκπροσώπησε με όλη της την ενέργεια και δύναμη τη μαχητική δημοσιογραφία, υπογράφοντας αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τις περισσότερες από τις υποθέσεις και τα σκάνδαλα που αναδείχθηκαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Γεννημένη στην Αθήνα, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Αρχισε τη σταδιοδρομία της στη δημοσιογραφία στις εφημερίδες «Sportime» και «Επενδυτής». Στη συνέχεια δούλεψε για σχεδόν 14 χρόνια στην «Καθημερινή» και στον ΣΚΑΪ 100,3. Τελευταίος σταθμός της, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», στην πρόσφατη επανέκδοση της οποίας είχε ενεργό ρόλο και ήταν σύμβουλος έκδοσης.

Συνεπής στις αρχές της, ασυμβίβαστη και ανυποχώρητη, όλη αυτή την περίοδο δεν έπαψε να ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία, προσπαθώντας πάντα να ρίξει φως σε υποθέσεις γεμάτες σκιές, όπως οι προμήθειες του ΟΤΕ, οι απευθείας αναθέσεις, η Siemens, η αγορά των Tor Μ-1 και των Leopard κ.ά., και μη διστάζοντας να συγκρουστεί και να ενοχλήσει. Με το ίδιο σθένος και θάρρος αντιμετώπισε την ασθένειά της, η οποία όμως κατάφερε να τη νικήσει. Η ίδια είχε πει: «Αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου και πάλι ευχαριστημένη θα ‘μαι. Πορεύθηκα με τη δική μου πυξίδα, δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις…».

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «έδωσε σκληρές δημοσιογραφικές μάχες με μοναδικά της όπλα τη διεισδυτική και αιχμηρή πένα της». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «η διαφθορά και κάθε μορφή εξουσίας είχαν βρει στο πρόσωπο της Αριστέας τον μάστορά τους». Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η απώλεια της Αριστέας Μπουγάτσου φτωχαίνει όχι μόνο τον κόσμο της δημοσιογραφίας, αλλά τον ευρύτερο δημόσιο λόγο».

Οπως ήταν η επιθυμία της, δεν θα υπάρξει εξόδιος ακολουθία, αλλά η σορός της θα αποτεφρωθεί.

Καλό ταξίδι, Αριστέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή