ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΛΙ ΡΕΝ

Προσαρμογές νόμων βάσει Συντάγματος

Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προσαρμόζει τους νόμους στο Σύνταγμα, αν κριθούν αντισυνταγματικοί, απάντησε ο επίτροπος Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή σε σχέση με διατάξεις (αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων κ.λπ.) που έκρινε αντισυνταγματικές το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Η Επιτροπή έχει υπόψη της τη συγκεκριμένη απόφαση που έχει εκδοθεί από ελληνικό Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίζει τη συμμόρφωση του εθνικού δικαίου με το Ελληνικό Σύνταγμα», δήλωσε ο κ. Ρεν.

ΑΝΟΔΟΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Συζήτηση στις Βρυξέλλες

Το ζήτημα της ανόδου του εξτρεμισμού και της Χρυσής Αυγής θέτουν επί τάπητος στις Βρυξέλλες έξι Ελληνες ευρωβουλευτές, πρωταγωνιστές μιας μαζικής πρωτοβουλίας 22 συνολικά ευρωβουλευτών από τις τέσσερις μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές ομάδες της Ευρωβουλής. Συγκεκριμένα, οι Γ. Κουμουτσάκος (Ν.Δ.), Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά, Σπ. Δανέλλης (ΠΑΣΟΚ), Ν. Χρυσόγελος (Οικολόγοι Πράσινοι) και ο ανεξάρτητος Θ. Σκυλακάκης επισημαίνουν πως η οικονομική κρίση, η βαθιά ύφεση, η ανεργία, η φτώχεια αλλά και η αναποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού «έχουν οδηγήσει στην ανάδυση ακραίων, ξενοφοβικών και ρατσιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη». Περιγράφουν, μάλιστα, και το πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή καθώς, όπως σημειώνουν, «έκαναν την εμφάνισή τους δυνάμεις -εκπροσωπούμενες πλέον και στο Κοινοβούλιο- των οποίων ο πολιτικός λόγος, τα σύμβολα, οι ενέργειες παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές σελίδες της πολιτικής ευρωπαϊκής ιστορίας». Η Επιτροπή καλείται να απαντήσει αν προτίθεται η ίδια, αλλά και αρμόδιοι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί, όπως ο Οργανισμός για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, να παρακολουθήσουν τη δράση τους και να καταρτίσουν σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Στον εισαγγελέα η δικογραφία

Υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία Αθηνών από την ΕΛ.ΑΣ. δικογραφία για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Μάρτιο του 2012 στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Από φωτογραφίες και βίντεο ταυτοποιήθηκαν έξι άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια. Πρόκειται για τέσσερις Ελληνες ηλικίας 31, 33, 33 και 38 ετών και δύο αλλοδαπούς, 24 και 33 ετών. Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διατάραξη κοινής ειρήνης.

20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συμμετοχή της ΠΝΟ στην απεργία

Και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

ΟΣΦΠ, ΠΑΟ

Ποινή και πρόστιμα στις δύο ομάδες

Με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου, στο Ελληνικό. Οι δύο ομάδες εκτός από την τιμωρία της έδρας τους, θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα, ο μεν Ολυμπιακός 15.400 ευρώ και ο δε Παναθηναϊκός 16.300 ευρώ. Αμφότεροι θα προσφύγουν στη δευτεροβάθμια επιτροπή καταθέτοντας έφεση για μείωση των ποινών.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη του Ολυμπιακού επί της ρωσικής Χίμκι

Ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη χθες, στη Μόσχα, επί της ρωσικής, Χίμκι με 87-82 (ημίχρονο 35-43), αν και έχανε με 37-50, και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας του μπάσκετ. Πρωταγωνιστές ήταν οι Χάινς (19 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Σπανούλης (19 πόντοι, 7 ασίστ), Αντιτς (11 πόντοι – 8 ριμπάουντ), Παπανικολάου (14 πόντοι), Σλούκας (10 πόντοι) και αμυντικά ο Λο.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΚΤΩ ΑΤΟΜΩΝ

Οπλοστάσιο στη Μεσσαρά Κρήτης

Μεγάλες ποσότητες κάνναβης και ολόκληρο οπλοστάσιο ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές στη Μεσσαρά Κρήτης. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 5 χθες τα ξημερώματα όταν αστυνομικοί μπήκαν σε σπίτια και αποθήκες, για τα οποία είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα και κατασχέθηκαν 4 καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, 1.500 φυσίγγια για καλάσνικοφ και 20 πλαστικά βαρέλια γεμάτα με κάνναβη.

ΕΚΒΙΑΖΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ

Σύλληψη αστυφύλακα

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ένας 31χρονος αστυφύλακας που υπηρετεί στο Α.Τ. Καμινίων για εκβιασμό Πακιστανού, ενώ προκύπτει η εμπλοκή ενός ακόμα αστυφύλακα από το ίδιο Α.Τ. Συγκεκριμένα, Πακιστανός ιδιοκτήτης καταστήματος κατήγγειλε ότι δύο αστυνομικοί πήγαν στο κατάστημά του την Πέμπτη και του ζήτησαν 200 ευρώ για να μη βεβαιώσουν υγειονομικές παραβάσεις. Κατήγγειλε το συμβάν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία έστησε την επιχείρηση για τη σύλληψή του.

ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επανακατάληψη της Βίλας Κάλλας

Απετράπη από την αστυνομία η προσπάθεια επανακατάληψης της Βίλας Κάλλας στη συμβολή Πατησίων και Σκαραμαγκά, από περίπου 200 αντιεξουσιαστές. Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα, όταν οι αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα του κτιρίου, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και απωθήθηκαν με χρήση χημικών και μάχη σώμα με σώμα, από διμοιρία των ΜΑΤ που έσπευσε από την Μπουμπουλίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή