Τέσσερις οι δραπέτες στο βαν

Τέσσερις οι δραπέτες στο βαν

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις τουλάχιστον Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων επέβαιναν στο λευκό Volkswagen Transporter που εκλάπη από το χωριό Ασσος Κορινθίας και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη Μάνδρα Αττικής. Οπως ανακοινώθηκε, χθες, κατά την εξερεύνηση του κλεμμένου οχήματος στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό (DNA) τριών δραπετών, του 36χρονου Μαριάν Κόλα, του 27χρονου Ιλίρ Κούπα και του 25χρονου Κλεμέντ Κάλα. Τη Δευτέρα αντίστοιχα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι σε ένα από τα τζάμια του βαν είχε ανιχνευτεί δακτυλικό αποτύπωμα ενός ακόμα Αλβανού δραπέτη, του 35χρονου Ερμάλ Λίτα ή Ντρεμπάτα.

Το λευκό Volkswagen είχε κλαπεί από τον Ασσο Κορινθίας τη νύχτα της 31ης Μαρτίου. Ανήκε σε ιδιοκτήτη γραφείου κηδειών και όπως είχε τότε γίνει γνωστό, οι δράστες είχαν αρχικά αποπειραθεί να διαφύγουν με τη νεκροφόρα. Δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα, δύο τουλάχιστον από τους δραπέτες, ο 36χρονος Κόλα και ο 35χρονος Ντρεμπάτα είχαν ληστέψει ταβέρνα στη θέση «Παλαιοκούνδουρα» στη Μάνδρα Αττικής και καταδιωκόμενοι από αστυνομικούς είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα την 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη που βρέθηκε τυχαία εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, στα Ισθμια Κορίνθου.

Τότε, οι Αλβανοί κακοποιοί επέβαιναν σε μαύρο Subaru Forrester που είχαν αρπάξει (βράδυ της Παρασκευής) από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας. Το εν λόγω Ι.Χ είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στο χωριό Σολομός Κορινθίας την Κυριακή 31 Μαρτίου. Οι δραπέτες, δηλαδή, καταδιωκόμενοι κατέφυγαν στο χωριό Σολομός όπου εγκατέλειψαν το Subaru, διήνυσαν απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων μέχρι το χωριό Ασσος, απ’ όπου έκλεψαν το λευκό Transporter, το οποίο τελικά άφησαν στη Μάνδρα. Η ανεύρεση έγινε την Τετάρτη ωστόσο ανακοινώθηκε την Κυριακή. Με δεδομένο ότι στο Volkswagen επέβαιναν τέσσερις Αλβανοί δραπέτες, πιθανολογείται (ακολουθώντας τη ροή των γεγονότων) ότι με την ίδια σύνθεση διέπραξαν τη ληστεία στα «Παλαιοκούνδουρα» και επομένως συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στα Ισθμια.

Οι Ντρεμπάτα, Κούπα και Κάλα ανήκουν στην ομάδα του τέταρτου καταζητούμενου, Μαριάν Κόλα 36 ετών, ο οποίος θεωρείται το πιο «βαρύ» όνομα μεταξύ των οκτώ δραπετών. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ελλείψει χρημάτων θα επιχειρήσουν νέα ληστεία στην Αττική, με πιθανότερες τις περιοχές της Ελευσίνας, Ασπροπύργου κ.ο.κ. Στην έρευνα για τον εντοπισμό τους χρησιμοποιούνται τεχνικά μέσα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύλληψη Γεωργιανού

Στο μεταξύ, συνελήφθη χθες 36χρονος Γεωργιανός δραπέτης κατηγορούμενος για 16 διαρρήξεις κατοικιών στην Αττική. Τον Γενάρη του 2011 είχε παραβιάσει τακτική άδεια από τις φυλακές Μαλανδρίνου και έκτοτε καταζητείτο. Εξέτιε ποινή φυλάκισης 10 ετών για ληστείες και κλοπές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή