ΟΙΚΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ

Η ερημοποίηση πλήττει 168 χώρες

Τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρή υποβάθμιση της γης ανά τον κόσμο κρούει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Η διεθνής κοινότητα, προειδοποιεί σε νέα έκθεσή του, χάνει τεράστιες ποσότητες γεωργικής παραγωγής εξαιτίας της ερημοποίησης που πλήττει 168 χώρες. Το πρόβλημα στοιχίζει κάθε χρόνο στη διεθνή κοινότητα 375 δισ. ευρώ, καθώς καταστρέφει ετησίως μια περιοχή σε έκταση σχεδόν όσο η Ελλάδα.

ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Σκουπιδότοποι γύρω από τη λίμνη Αμβρακία

Ανοιχτές χωματερές με σκουπίδια και επικίνδυνα απόβλητα έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη λίμνη Αμβρακία στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Περιβαλλοντικοί σύλλογοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι φορτηγά αδειάζουν τις νυχτερινές ώρες απόβλητα στην περιοχή, ενώ πρόσφατα εργολάβος τοποθέτησε ξύλινους στύλους μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στη λίμνη. Η λίμνη ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ

για διάσωση υγροτόπων

Στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Η κρίση απειλεί το περιβάλλον! Κάνε κάτι!» γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης περιοχών της πατρίδας μας, που προστατεύονται από τη «Συνθήκη Ραμσάρ» ως υγρότοποι διεθνούς σημασίας, αλλά και από το δίκτυο «Natura 2000». Στο [email protected] γίνονται δεκτά κείμενα, άρθρα, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από περιοχές NATURA και Ραμσάρ. Το Σάββατο 27 Απριλίου, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο της Φυλής διοργανώνουν καθαρισμό σε μονοπάτια στους πρόποδες της Πάρνηθας. Σημείο συνάντησης: το δημαρχείο της Φυλής στη Χασιά στις 8 το πρωί.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Βιοκαύσιμα ντίζελ από κολοβακτηρίδια

Νέα συνθετικά βιοκαύσιμα ντίζελ από μεταλλαγμένα κολοβακτηρίδια που παίζουν ρόλο διυλιστηρίου δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες. Αν αυτή η διαδικασία εφαρμοστεί σε μαζική κλίμακα, τότε το εν λόγω συνθετικό καύσιμο θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση στα συμβατικά ορυκτά καύσιμα. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εξετερ (δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ), τροποποίησαν γενετικά E.coli έτσι ώστε να μετατρέπουν τα σάκχαρα σε παράγωγο πετρελαίου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Παρεμβάσεις σε χώρους ωοτοκίας χελωνών

Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μπορεί να βρεθεί για άλλη μια φορά η Ελλάδα, καθώς δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των φυσικών οικοτόπων, προειδοποιεί ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Αρχέλων. Ο Σύλλογος καταγγέλλει πως στην περιοχή «Θίνες» στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, όπου φιλοξενείται η δεύτερη -μετά τη Ζάκυνθο- σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta στη Μεσόγειο, πραγματοποιούνται διάφορα έργα και δραστηριότητες χωρίς κανέναν έλεγχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή