ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

12ΧΡΟΝΟΣ ΡΩΣΟΣ

Χωρίς φάρμακα καταστολής πλέον

Στη διακοπή των φαρμάκων που κρατούν σε καταστολή τον 12χρονο Ρώσο, ο οποίος δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τον Ολλανδό διασκεδαστή, προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι ιατροί της ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλεύεται. Επόμενο στάδιο είναι η αποσωλήνωσή του, ο χρόνος της οποίας θα κριθεί ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του. Εν τω μεταξύ, σε μικρή επέμβαση από τους ορθοπεδικούς γιατρούς του νοσοκομείου για την αποκατάσταση κάκωσης στον τένοντα στο αριστερό χέρι αναμένεται να υποβληθεί ο 12χρονος περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

Συζήτηση για τους μάνατζερ

Η σημερινή οικονομική κρίση επιβάλλει, για την κοινωνική ισορροπία και συνοχή και την επιβίωση του οικονομικού συστήματος, το περισσότερο ηθικώς πράττειν, από τα επιχειρηματικά στελέχη. Δεν είναι απλώς θέμα καλής βούλησης, ή πρόθεσης ή νομικής υποχρέωσης, είναι ο αναπόφευκτος δρόμος για την αποφυγή της κοινωνικής έκρηξης και τη λειτουργία του οικονομικού συστήματος. Τα θέματα αυτά θα αναλυθούν στο 15ο Συνέδριο Business Week, που αρχίζει μεθαύριο (6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Ledra Marriott) με τίτλο «Ο κοινωνικός ρόλος και η ηθική των μάνατζερ», που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φοιτητών και Αποφοίτων ΜΒΑ του Παν. Πειραιώς (MBA’s Society). Μεταξύ των ομιλητών είναι ο ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρ. Γιανναράς, ο επίτιμος διοικητής Τραπέζης της Ελλάδος κ. Νικ. Γκαργκάνας, ο καθηγητής Παν. Αθηνών κ. Χρ. Μακρυδημήτρης, ο καθηγητής του Παν. Πειραιώς κ. Ιω. Θανόπουλος και ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής κ. Αντ. Γκορτζής.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Εληξε η διαμάχη με Αιμ. Λιάτσο

Εξωδικαστικά έληξε η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, και τη σύζυγό του Ελένη Τζούλη, και τον δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο. Ο κύριος Λιάτσος δήλωσε: «Τα όσα δημοσιεύτηκαν στο φύλλο 402 της εφημερίδας “ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13” (30/3/2012), τόσο στο πρωτοσέλιδο με τίτλους: “ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ”, “Π. Καμμένος: έπαιξε 9,5 δισ. δραχμές”, “Κέρδισε 1 δισ. δραχμές στη Σοφοκλέους”, “Κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος”, “Η σύζυγός του Ελένη Τζούλη έχει καταδικαστεί για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών”, όσο και σε ολοσέλιδα άρθρα στις εσωτερικές σελίδες αυτής και ειδικότερα, στις σελίδες 6, 7, 8 και 9 που αφορούν τον κύριο Πάνο Καμμένο, πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και βουλευτή Β΄ Αθηνών, καθώς και τη σύζυγό του, Ελένη Τζούλη-Καμμένου, δικηγόρο, είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δημοσιεύτηκαν από εσφαλμένη πληροφόρηση. Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Πάνο Καμμένο και από τη σύζυγό του, Ελένη Τζούλη-Καμμένου, για όλα τα ανωτέρω δημοσιευθέντα και δηλώνω ότι δεν είχα πρόθεση να θίξω την τιμή και την υπόληψή τους».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ

Δηλώσεις Καλογιάννη για Αχελώο

Απάντηση για τις επικρίσεις που δέχεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, σχετικά με την «έμμεση» προώθηση της εκτροπής του Αχελώου, έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλογιάννης. «Τα μόνα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα για τον Αχελώο αφορούν εργασίες συντήρησης ήδη κατασκευασμένων έργων, κατόπιν ειδικής αδείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)», αναφέρει. Ο υπουργός υποστηρίζει ότι η ανάθεση μελέτης για την τροποποίηση του σχεδιασμού για το φράγμα της Συκιάς βασίζεται «στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τα διαχειριστικά σχέδια των λεκανών απορροής» (σ.σ. τα οποία ωστόσο δεν έχουν εγκριθεί ακόμα). Και ότι η ανάθεση οικολογικής μελέτης γίνεται προς συμμόρφωση με όσα ζήτησε το Δικαστήριο της Ε.Ε.

ΣΕ 45 ΠΟΛΕΙΣ

Ποδηλατική δράση πανελλαδικά

Γεμάτοι ποδήλατα θα είναι αύριο, στις 12 το μεσημέρι, οι δρόμοι όλης της χώρας, καθώς διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά πανελλαδική κινητοποίηση με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Με σύνθημα «Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, προτεραιότητα έχει η ζωή» οι διοργανωτές διεκδικούν «χώρο για το ποδήλατο, αλλά και προώθηση των δημόσιων συγκοινωνιών». Η πανελλαδική κινητοποίηση οργανώνεται από ομάδες ποδηλατών κάθε πόλης. Στην Αθήνα συντονιστές είναι οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ, ανοικτή συνέλευση που λειτουργεί από το 2005, καθώς και ο σύλλογος των Φίλων του Ποδηλάτου, δραστήριος από το 1986. Συνολικά, 45 πόλεις της Ελλάδος συμμετέχουν στη δράση. Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.podilates.gr. Στην Αθήνα χιλιάδες ποδήλατα θα συγκεντρωθούν στο Πεδίον του Αρεως στις 12 μ. και 45 λεπτά αργότερα θα κινηθούν στη διαδρομή: Αλεξάνδρας – Β. Σοφίας – Πανεπιστημίου – Ομόνοια – 3ης Σεπτεμβρίου – Ιουλιανού – Δηληγιάννη – (Στάση στην Τροχαία) – Αχιλλέως – Θερμοπυλών – Ασωμάτων.

ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΙΔΕΣ ΟΑΣΑ

Ελλείψεις στα εκδοτήρια

Ελλείψεις στις δεσμίδες των ένδεκα εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών (το ένα εισιτήριο διατίθεται δωρεάν) παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες κυρίως σε εκδοτήρια μεγάλων σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ), λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρουσίασε το νέο προϊόν. Το μέτρο, το οποίο είχε ξεκινήσει με πιλοτική μορφή για δύο μήνες, προκειμένου να εκτιμηθεί η συμβολή του στην πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής, αναμένεται να συνεχιστεί σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι ελλείψεις στις εκπτωτικές δεσμίδες έχουν ήδη καλυφθεί στις περισσότερες περιπτώσεις με διάθεση αντίστοιχων προϊόντων από τα εκδοτήρια λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ ζήτημα ημερών είναι να γίνει και νέα παραγγελία των ειδικών δεσμίδων.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Εκρυβε την κοκαΐνη στον κορσέ της

Ενα κιλό κοκαΐνη κρυμμένο μέσα σε κορσέ που φορούσε, προσπάθησε να εισάγει στη χώρα 24χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο «Ελ. Βενιζέλος». Δήλωσε στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών ότι αγόρασε την κοκαΐνη την 14η Μαΐου από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, καθώς και ότι θα την παρέδιδε σε Αφρικανό έμπορο στην Αθήνα. Ταξίδεψε από τη Βραζιλία στην Αθήνα μέσω Ρώμης και Βαρσοβίας. Από έλεγχο στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου προέκυψε ότι είχε στην κατοχή της κοκαΐνη βάρους 1.080 γραμμαρίων. Η 24χρονη κατάγεται από τη Γεωργία και διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο άρθρο 99 η ΠΑΕ Αρης

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ Αρης για το άρθρο 99 και ανοίγει πλέον η διαδικασία για την ένταξή της στον συγκεκριμένο πτωχευτικό κώδικα. Πλέον, η ΠΑΕ θα πάει σε ρύθμιση των οφειλών της προς το Δημόσιο σε 90 ή 120 δόσεις και έχει τη μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να γίνει βιώσιμη προσωρινά, αλλά και να εξυγιανθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή