ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ζητούν επανέλεγχο από το ΣΔΟΕ

Τον επανέλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων ζητούν με αίτησή τους προς το ΣΔΟΕ οι συγγενείς του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, αρχεία με λογαριασμούς των οποίων αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Με αίτησή τους, την οποία υπογράφει ο συνήγορός τους Γεώργιος Στεφανάκης, διαμαρτύρονται έντονα για «αντισυνταγματικές και παράνομες πρακτικές κατά τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ», χωρίς, όπως αναφέρεται, να τους δοθεί ακόμα και λογική προθεσμία για να προσκομίσουν τα αναγκαία στοιχεία για να αποδείξουν την πραγματικότητα των εισοδημάτων τους. Στην αίτησή τους, αναφέρουν ότι τους δόθηκε χρόνος μόλις 10 ημερών προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία για 17 χρόνια οικονομικών χρήσεων και κάνουν λόγο για παραβιάσεις της ευρωπαϊκής και της ελληνικής νομοθεσίας κατά τον έλεγχο τους, που οδήγησε σε πόρισμα του ΣΔΟΕ περί εκτεταμένης φοροδιαφυγής, συμπέρασμα το οποίο έντονα αμφισβητούν. Οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου, ενόψει και της συζήτησης της υπόθεσης από την Ολομέλεια της Βουλής σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνουν ότι αν δεν επανελεγχθεί η περιουσιακή τους κατάσταση, θα προσφύγουν στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

ΝΕΑ ΜΕΡΑ

Ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος

Το ιδρυτικό τους συνέδριο πραγματοποιούν σήμερα τα στελέχη της Νέας ΜΕΡΑΣ, σε μια περίοδο που ο χώρος του Κέντρου και της Δεξιάς χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή ρευστότητα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου (ξενοδοχείο Novotel), αναμένεται να εκλεγεί και επισήμως πρόεδρος του κόμματος ο κ. Χρήστος Ζώης (μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες, όταν και έληγε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, δεν είχε κατατεθεί άλλη πρόταση), ενώ θα αναδειχθούν και τα αιρετά πλέον μέλη της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα οριστικοποιηθεί το καταστατικό του κόμματος αλλά και οι πολιτικές θέσεις, ενώ ο κ. Ζώης αναμένεται να απορρίψει το προσκλητήριο Σαμαρά για τη «Νέα Ελλάδα». Αυτό καταδεικνύει και η χθεσινή ανακοίνωση της προσχώρησης στη Νέα ΜΕΡΑ του πρώην βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. και εκ των ιδρυτικών στελεχών της ΟΝΝΕΔ Νίκου Παπαδημάτου, που δήλωσε ότι «το ποτήρι ξεχείλισε με τη δήλωση του κ. Σαμαρά για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ “μας χωρίζουν πολλά, αλλά μας ενώνουν τα πάντα”… Το συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου – Βενιζέλου βάρυνε καταλυτικά στη δύσκολη απόφασή μου».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Νέο πρόγραμμα το 2013-2014

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, με προγράμματα ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εισήλθε στον χώρο της επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξειδίκευσης σε επιστημονικά πεδία αιχμής. Ενδεικτικά, από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα οργανώσει το πρόγραμμα με τίτλο «Η Ελλάδα στη Νεότερη και Σύγχρονη Εποχή. Πολιτικές – Κοινωνικές – Οικονομικές Προσεγγίσεις». Το πρόγραμμα συνδυάζει τη μελέτη της ανασυγκρότησης του ελληνικού κράτους κατά τους δύο τελευταίους αιώνες με σημαντικές πτυχές της Κοινωνικής και Οικονομικής Ιστορίας, οι οποίες ασκούν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό επίδραση στη σημερινή πραγματικότητα, και απευθύνεται σε αποφοίτους λυκείου και ΑΕΙ, σε εκπαιδευτικούς και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες (δημοσιογράφους, νομικούς, διπλωμάτες, πολιτικούς επιστήμονες, διεθνολόγους, εργαζόμενους σε πολιτιστικούς φορείς κ.ά.). Περισσότερες πληροφορίες στο http://e-epimorfosi.aegean.gr/e-viewpr? prpd_id=45210&menu=general.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ

Καταγγελίες ευρωβουλευτή

Σοβαρές καταγγελίες περί μεταβίβασης στο ΤΑΙΔΕΠ οκτώ προστατευόμενων υγρότοπων των Κυκλάδων έκανε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος. Οπως επισημαίνει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόκειται για: 4 περιοχές υγροτόπων σε Νάξο, Μήλο και Ανδρο που βρίσκονται εντός ορίων περιοχών Natura 2000, 1 υγρότοπο στη Νάξο που έχει χαρακτηρισθεί καταφύγιο άγριας ζωής και 3 περιοχές υγροτόπων σε Πάρο και Αντίπαρο που έχουν χαρακτηρισθεί προστατευόμενοι ως μικροί νησιωτικοί υγρότοποι. «Σημαντικά τμήματά τους καλύπτονται από οικότοπους ευρωπαϊκής προτεραιότητας. Για τη μία μάλιστα από τις περιοχές αυτές, τις Λίμνες Αγίου Προκοπίου, έχει ξεκινήσει διαδικασία προκαταρκτικής ενημέρωσης υποψήφιων επενδυτών, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, με προτεινόμενες χρήσεις: ξενοδοχειακό συγκρότημα, εξοχικές κατοικίες, εμπορικές χρήσεις, και συντελεστής δόμησης 0,2, σε περιοχή που καλύπτεται κατά 76%-95% από τον οικότοπο προτεραιότητας», αναφέρει ο ευρωβουλευτής.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Διακοπή νερού στον Δήμο Πειραιά

Διακοπή νερού την Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Πειραιά προαναγγέλλει η ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, από τις 2 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή νερού στις περιοχές Προφήτη Ηλία Καστέλλας, στον λόφο Βώκου- Καραβά, στην Καλλίπολη και στην περιοχή του κέντρου άρσης βαρών στη Νίκαια. Αιτία είναι η εκτέλεση εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό νερού.

ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

11 συλλήψεις σε ένα 48ωρο

Συνολικά 11 συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο έκανε τις τελευταίες 48 ώρες η Αστυνομία. Μεταξύ αυτών και η αδελφή του Λάκη Γαβαλά, Νότα, που αποφυλακίστηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες. Αυτή τη φορά, η Νότα Γαβαλά συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία για χρέη ύψους 1.561.559,87 ευρώ. Η αδελφή του Λάκη Γαβαλά παρουσιάστηκε αυθορμήτως στο αστυνομικό τμήμα, ακολούθησε η διαδικασία της σύλληψης και της απολογίας και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη, αφού η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Μεταξύ των λοιπών συλληφθέντων είναι και ο Μ. Λ. πολιτικός μηχανικός, που επίσης είχε συλληφθεί στο παρελθόν, τον Φεβρουάριο του 2012, για άλλα χρέη στο Δημόσιο. Αυτή τη φορά του πέρασαν χειροπέδες για χρέη μαμούθ ύψους 72.917.005 ευρώ.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος ο Σχορτσανίτης από τον Παναθηναϊκό

Παρελθόν αποτελεί από χθες για τον Παναθηναϊκό ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους, ενώ η πράσινη ΚΑΕ με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τον παίκτη για τη συμβολή του στην επίτευξη των στόχων του Παναθηναϊκού και του εύχεται κάθε επιτυχία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρουσίασε τον Βάις ο Ολυμπιακός

Με το νούμερο 79 στην ερυθρόλευκη φανέλα, ο Σλοβάκος Βλαντιμίρ Βάις ανυπομονεί να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού. «Συνήθως δημιουργώ γκολ και πιστεύω ότι μια ασίστ είναι εξίσου σημαντική με το γκολ. Ελπίζω να γίνω καλύτερος από τον Μιραλάς», είπε στη χθεσινή παρουσίασή του. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την προσπάθεια απόκτησης του Μόργκαν Αμαλφιτανό από τη Μαρσέιγ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή