Διήμερο κορύφωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων

Διήμερο κορύφωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα με τη διήμερη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει σήμερα και η ΓΣΕΕ με 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ., στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ συλλαλητήριο διοργανώνει και το ΠΑΜΕ για τις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Λόγω της σημερινής τετράωρης στάσης εργασίας των σιδηροδρομικών, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός δεν θα κινούνται από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ., ενώ οι συρμοί του μετρό, για το διάστημα αυτό, θα καταλήγουν στον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» και δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια μέχρι το αεροδρόμιο.

Σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι όλης της χώρας, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), -θα συνεχίσουν έως και την Παρασκευή την απεργία και αύριο αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα- οι δάσκαλοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε εξέλιξη είναι η τριήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών -ξεκίνησε χθες-, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει σήμερα και το διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στηρίζουν τις απεργίες στην Υγεία, ενώ κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Σε εξέλιξη είναι και η απεργία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας. Μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα μπορούσε να τους δεχθεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο, ωστόσο στην είσοδο τους απώθησαν τα ΜΑΤ. Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν οι εφοριακοί, ενώ κλειστά θα είναι σήμερα και αύριο τα δικαστήρια όλης της χώρας λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων. Σήμερα και αύριο θα απέχουν της εργασίας τους και οι δικηγόροι όλης της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή