Επίθεση με μαχαίρι κατά γραμματέως στην Ευελπίδων

Επίθεση με μαχαίρι κατά γραμματέως στην Ευελπίδων

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «ασταθή ψυχολογική κατάσταση», σύμφωνα με την αστυνομία, βρισκόταν ο 37χρονος Ιρανός που επιτέθηκε με μαχαίρι σε 36χρονη γυναίκα, γραμματέα στο κτίριο 10 των δικαστηρίων της Ευελπίδων. Ο συγκεκριμένος είχε απασχολήσει επανειλημμένως τις αρχές, ενώ είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους στις 25 Οκτωβρίου από τις φυλακές Χίου, όπου εξέτιε ποινή 15 μηνών για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αλλοδαπών. Ο ίδιος είχε εκτίσει στο παρελθόν και ποινή φυλάκισης 4 ετών για ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος είχε προσέλθει για άγνωστο λόγο στα δικαστήρια, ενδεχομένως για να ρυθμίσει ζητήματα σχετικά με την αποφυλάκισή του, και ευρισκόμενος μόνος σε ένα γραφείο με την 36χρονη, της επιτέθηκε από πίσω με μαχαίρι, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο κεφάλι και στην πλάτη. Πρόκειται για τη γραμματέα της 28ης ανακρίτριας. Η άτυχη γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς που προσέτρεξαν σε βοήθεια. Στη γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Για την κατάσταση της υγείας της ενημερώθηκε άμεσα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου. «Η κατάσταση της υγείας της βαίνει καλώς. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην ίδια και την οικογένειά της. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των δικαστικών καταστημάτων και την προστασία των δικαστικών υπαλλήλων και των λειτουργών της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Μέτρα ασφαλείας

Στο θέμα της ασφάλειας της Ευελπίδων αναφέρθηκε σε δήλωσή του και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος. «Γεγονότα όπως τα ανωτέρω καταδεικνύουν την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και μέτρων φύλαξης στους χώρους των Δικαστηρίων, με άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της ασφάλειας για όλους εκείνους που ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή τυγχάνει να διέρχονται από τους χώρους αυτούς», είπε. Οι δικηγόροι της Αθήνας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «Οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε διαρκή επικινδυνότητα. Η πολιτεία οφείλει να το συνειδητοποιήσει και να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας», επεσήμανε και η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Βασιλική Θάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή