Διαλέξεις καθηγητών με θέμα το πολίτευμα

Διαλέξεις καθηγητών με θέμα το πολίτευμα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαλέξεις σε… θέατρα αφού τα αμφιθέατρα παραμένουν κλειστά; Εν μέσω οξύτατης κρίσης στα δύο μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας, που παραμένουν κλειστά επί 12 εβδομάδες, σαφές πολιτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση (ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ηγεσίες των ΑΕΙ, πανεπιστημιακούς, φοιτητές και ευρύτερα την ελληνική κοινωνία) στέλνει η πρωτοβουλία πέντε καθηγητών της Νομικής Σχολής Αθηνών να νοικιάσουν το θέατρο «Διάνα» στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 7) για να οργανώσουν σειρά διαλέξεων με θέμα «Οι θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος».

Τρίωρη διάρκεια

Πρόκειται για τους καθηγητές Νίκο Κ. Αλιβιζάτο, Γεώργιο Δρόσο και Σταύρο Τσακυράκη και τους αναπληρωτές καθηγητές Σπύρο Βλαχόπουλο και Γιώργο Γεραπετρίτη. Οι διαλέξεις, τρίωρης διάρκειας η καθεμία με έναρξη στις 9 π.μ., αρχίζουν σήμερα με θέμα «Δημοκρατία και κράτος δικαίου», συνεχίζονται αύριο με θέμα «H συνταγματική αρχιτεκτονική της άσκησης της πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα», ενώ η διάλεξη την Πέμπτη θα έχει θέμα «Ατομικά δικαιώματα και κοινωνικό κράτος».

«Με αυτήν την πρωτοβουλία, θελήσαμε να δείξουμε ως πανεπιστημιακοί ότι η διάδοση της γνώσης είναι το κύριο έργο μας, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμεύσουμε ως μέσο για την επίτευξη θεμιτών ή αθέμιτων επιδιώξεων από οποιονδήποτε», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Αλιβιζάτος.

Ευνόητο είναι ότι μετά την κάθε διάλεξη θα ακολουθεί συζήτηση. Και ευλόγως, «αν και οι διαλέξεις απευθύνονται κυρίως σε νέους και νέες που ενδιαφέρονται για τα νομικά, καθένας είναι ευπρόσδεκτος», όπως λένε οι καθηγητές. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, οι διαλέξεις θα συνεχιστούν και την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή