Ως ύποπτος καλείται ο Θ. Πελεγρίνης

Ως ύποπτος καλείται ο Θ. Πελεγρίνης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης, δηλαδή με το ενδεχόμενο να ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη, καλείται από τον εισαγγελέα την ερχόμενη Δευτέρα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας που χειρίζεται την έρευνα για τα κλειστά πανεπιστήμια έχει καλέσει τον πρύτανη όχι πλέον ως απλό μάρτυρα, αλλά ως ύποπτο, γεγονός που συνεπάγεται ότι από τις απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Πελεγρίνης θα κριθεί η πορεία της δικογραφίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πελεγρίνης δείχνει μάλλον να πιστεύει στο «L’… université c’est moi», συνδέοντας την τύχη του με αυτήν του ΕΚΠΑ. Εχοντας ορίσει ως εχθρούς την ηγεσία του υπ. Παιδείας και το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ, ο κ. Πελεγρίνης θεωρεί ότι, τόσο με τη διαθεσιμότητα διοικητικών όσο και με τις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος, ορισμένοι κύκλοι απεργάζονται σκοτεινά σενάρια κατά του ΕΚΠΑ και του ιδίου. «Το ΕΚΠΑ είναι ισχυρός θεσμός του Ελληνισμού. Ομως ο πρύτανής του μπορεί να είναι καλός, μέτριος ή κακός. Και φυσικά, κρίνονται η ορθότητα και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών του», τόνισε, μιλώντας χθες στην «Κ», μέλος του συμβουλίου.

Ειδικότερα, σε χθεσινή δήλωσή του ο κ. Πελεγρίνης ανέφερε ότι «τo ΕΚΠΑ και εγώ προσωπικά δεχόμεθα αήθη επίθεση από ορισμένους κύκλους που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια. Δηλώνω ότι θα υπερασπιστώ το κύρος του ΕΚΠΑ, την τιμή και την υπόληψή μου εκεί που κάθε Ελληνας πολίτης δικαιούται. Δεν προτίθεμαι τώρα να απαντήσω δημόσια και με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στους συκοφάντες μου. Θα το πράξω σύντομα στα αρμόδια όργανα και δημόσια. Επαφίεμαι στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του πρύτανή της».

Στήριξη στον κ. Πελεγρίνη προσέφερε η Σύνοδος Πρυτάνεων. Το τριμελές προεδρείο της τόνισε ότι «η πειθαρχική δίωξη του πρύτανη είναι άδικη και αβάσιμη» και «επισφραγίζει την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση που η ίδια προκάλεσε με την εφαρμογή του καταστροφικού για τα AEI μέτρου της διαθεσιμότητας. Το προεδρείο εμμένει στην αναγκαιότητα άμεσης ανάκλησης της δίωξης και τη συνέχιση του διαλόγου για να αρθεί το αδιέξοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή