ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΤΕΛ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΗ ΝΤΑΛΙΚΑ

Δύο νεκρές κοπέλες, 22 τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σοβαρά

Δύο νεαρές γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και 22 ακόμη άτομα τραυματίστηκαν στο σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα, όταν λεωφορείο ΚΤΕΛ που κινούνταν επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης προσέκρουσε σε σταματημένη νταλίκα κοντά στα Νέα Μάλγαρα. Το τμήμα τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης διεξάγει την προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το φορτηγό, που εκτελούσε διεθνείς μεταφορές και έφερε τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας, ήταν σταματημένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης της εθνικής οδού. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας που ερχόταν από το Αγρίνιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη έπεσε επάνω στην νταλίκα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλοί από τους επιβαίνοντες του λεωφορείου ήταν φοιτητές που επέστρεφαν στα πανεπιστήμιά τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Από τους 22 τραυματίες οι τρεις, ανάμεσα σε αυτούς και ο 56χρονος οδηγός του λεωφορείου, τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά. Ολοι οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, εκτός από έναν στρατιώτη που διακομίστηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ΕΙΧΕ ΑΠΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΓΟΥΙΝΕΑΣ

Ελεύθερος ο Ελληνας ναυτικός

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησε για τέσσερις εβδομάδες Ελληνας πρώτος μηχανικός του φορτηγού πλοίου «Althea», ο οποίος είχε απαχθεί μαζί με τον Ουκρανό καπετάνιο από πειρατές 35 ναυτικά μίλια νότια των ακτών της Γουινέας. Η πειρατεία είχε σημειωθεί στις 17 Δεκεμβρίου, όταν ομάδα αλλοδαπών πειρατών είχε επιτεθεί στο σκάφος αρπάζοντας τους δύο ναυτικούς, χωρίς ωστόσο να πειράξει το υπόλοιπο πλήρωμα. Δεν έγινε γνωστό αν για την απελευθέρωσή τους καταβλήθηκαν λύτρα. Η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε την απελευθέρωση με επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας του Αρχηγείου Λ.Σ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η άφιξη του Ελληνα ναυτικού στην Ελλάδα αναμενόταν χθες.

ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Την Τρίτη η εξέταση του αιτήματος

Διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη από το δικαστήριο εκούσιας δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας η εξέταση του αιτήματος του εισαγγελέα περί ανάκλησης της επιμέλειας της μικρής Μαρίας από τους Αθιγγάνους, με τους οποίους διέμενε στον καταυλισμό στα Φάρσαλα. Τη διακοπή ζήτησε η υπεράσπιση του ζεύγους των Αθιγγάνων, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανή μεταγωγή της «μητέρας» από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Λάρισα. Εξάλλου, η υπεράσπιση έχει εκ νέου υποβάλει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής τους.

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΣ

Στα ίχνη μελών κυκλώματος

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό μελών κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα προς την Ιταλία, μέσω των ακτών της Αχαΐας και της Ηλείας. Εχει συλληφθεί ήδη ένας 32χρονος Ελληνας, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον δύο άτομα ακόμη που μετέφεραν με φορτηγό 12 Αφγανούς και 11 Πακιστανούς μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της δυτικής Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα νήπιο με τον πατέρα του, θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους προς την Ιταλία με ένα μικρό σκάφος, αλλά λόγω μηχανικής βλάβης αυτό ακινητοποιήθηκε κοντά στην ακτή Γιαννισκάρι. Τα μέτρα έχουν ενταθεί στην Αιτωλοακαρνανία μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πάλαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή