ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 25 ΜΑΪΟΥ

Πιο αργά φέτος οι Πανελλαδικές λόγω των δημοτικών εκλογών

Μετά τις 25 Μαΐου -και πιθανότητα την Τρίτη 27 Μαΐου- θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Και αυτό διότι λόγω της διενέργειας των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τις Κυριακές 18 και 25 Μαΐου, τα σχολεία θα είναι διαθέσιμα για εξεταστικά κέντρα από την Τρίτη 27 Μαΐου. Παραδοσιακά οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν περί τις 20 Μαΐου (ενδεικτικά, πέρυσι ξεκίνησαν στις 17 Μαΐου και το 2012 στις 21 Μαΐου). Η άλλη λύση θα ήταν οι πανελλαδικές εξετάσεις να αρχίσουν στις 2 Μαΐου και να σταματήσουν στις 16 Μαΐου. Κάτι που δεν προκρίνεται από την ηγεσία του υπ. Παιδείας λόγω της πρόωρης ολοκλήρωσης του σχολικού έτους.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΩΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Δεν υποχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στην προσβολή με νομικά μέσα όποιας απόφασης ληφθεί από το υπουργείο Υγείας για τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ προσανατολίζονται οι γιατροί του Οργανισμού, που εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι «τέλους» τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Χθες το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε νέα παράταση των απεργιών έως τις 17 Ιανουαρίου, ενώ την προσεχή Κυριακή σε έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας θα εξετασθεί το ενδεχόμενο και άλλων μορφών κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου για την ΠΦΥ, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή -εκτός απροόπτου- το απόγευμα της Παρασκευής. Το σχέδιο νόμου θα έχει τέσσερις ενότητες, οι οποίες αφορούν α) την περιγραφή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, β) την περιγραφή του «νέου» ΕΟΠΥΥ ως αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών Υγείας, γ) τη δημιουργία του ενοποιημένου συστήματος ΠΦΥ με τη μετάβαση των μονάδων στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και δ) συμπληρωματικές-μεταβατικές διατάξεις για τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των περίπου 8.500 εργαζομένων (γιατρών και λοιπού προσωπικού) από τον ΕΟΠΥΥ προς τις ΥΠΕ.

Γ. ΣΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Ζητεί ενίσχυση της αστυνόμευσης

Ενίσχυση της αστυνομικής φύλαξης περιμετρικά του ΧΥΤΑ Φυλής ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός. Η αυξημένη αστυνομική παρουσία χαρακτηρίζεται αναγκαία ως προληπτικός και αποτρεπτικός παράγοντας, καθώς έχει οξυνθεί το φαινόμενο της παράνομης εισόδου ατόμων στον ΧΥΤΑ Φυλής, με αποτέλεσμα να διακόπτονται διαρκώς οι εργασίες της υγειονομικής ταφής και να δημιουργείται κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠΙΒΑΤΗ ΤΡΕΝΟΥ

Τηλεφώνησε για βόμβα

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα και ακινητοποιήθηκε για περίπου δύο ώρες στο Πλατύ Ημαθίας, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα, καθώς φέρεται ως κάτοχος του κινητού από το οποίο έγινε το τηλεφώνημα. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή καταμήνυση χωρίς να καθίσταται άλλος ύποπτος. Η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι ο νεαρός άνδρας τηλεφώνησε, προχθές το βράδυ, ανώνυμα στο Κέντρο Αμεσης Δράσης της Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Το αποτέλεσμα ήταν να ακινητοποιηθεί η αμαξοστοιχία στο Πλατύ, όπου και αποβιβάστηκαν οι επιβάτες για να πραγματοποιηθούν έρευνες για τον τυχόν εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ

Σοβαρή η κατάσταση του νεαρού

Διασωληνωμένος παραμένει ο νεαρός άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές σε διαμέρισμα στο Κορδελιό, με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν τρία άτομα – δύο ηλικιωμένοι κι ένα παιδί μόλις ενάμισι έτους. Ο νεαρός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» (με εγκαύματα σε ποσοστό 75%), όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ο διοικητής του νοσοκομείου Αργύριος Καμπέσης. Προς το παρόν, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάστασή του είναι σταθεροποιημένη, αλλά η πρόγνωση αβέβαιη. Ευτυχώς, το 10χρονο αγοράκι που απεγκλωβίστηκε χθες από τις φλόγες είναι καλά στην υγεία του και πιθανόν να πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Γιώργο Χριστόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή