Ενταση στη δίκη για τον φόνο του Λουκμάν

Ενταση στη δίκη για τον φόνο του Λουκμάν

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα έντασης αλλά και συγκίνησης συνεχίστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη Λουκμάν Σαχζάτ στις 17 Ιανουαρίου 2013, στα Πετράλωνα. Οι Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος (29 και 25 ετών αντίστοιχα) κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν θανάσιμα το θύμα την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά. Χθες κατέθεσαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τους δύο κατηγορουμένους αμέσως μετά τη δολοφονία, οι γονείς του άτυχου Πακιστανού που ήρθαν ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό στην Ελλάδα και η σύντροφος του ενός εκ των κατηγορουμένων. Οι καταθέσεις των αστυνομικών, και ειδικότερα αξιωματικού του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, πυροδότησαν έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής και της Υπεράσπισης, ενώ η σιδερένια πειθαρχία της προέδρου της έδρας εμπόδισε να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο.

«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι επρόκειτο για ένα συνηθισμένο τσαμπουκά στο δρόμο», είπε μεταξύ άλλων ο Δ.Μ., αστυνομικός του Ανθρωποκτονιών που μίλησε με τους κατηγορουμένους αμέσως μετά τη μεταφορά τους από το τοπικό τμήμα Πετραλώνων στη ΓΑΔΑ. Η διαφορά από τους συνηθισμένους διαπληκτισμούς –είπε– «είχε να κάνει με το γεγονός ότι και οι δύο είχαν μαχαίρια επάνω τους». Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έκανε την προανάκριση και όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο κλήθηκε στο δικαστήριο αφού δεν ήταν ο αρμόδιος, απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Σε αυτό το σημείο προκλήθηκε ένταση, καθώς οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής θεώρησαν ότι το επιχείρημα στηρίζει τη θέση της υπεράσπισης ως προς το κίνητρο της δολοφονίας. Η υπεράσπιση προσπαθεί να αποδείξει ότι η συμπλοκή άρχισε για την προτεραιότητα στον δρόμο, ενώ η πολιτική αγωγή αναμένεται να υποστηρίξει ότι ήταν προμελετημένο έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα (στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν προεκλογικά φυλλάδια της Χ.Α.).

Κατάθεση των γονέων

Η αντιπαράθεση έδωσε τη θέση της σε κλίμα συγκίνησης, καθώς οι γονείς του Λουκμάν Σαχζάτ τον περιέγραψαν ως ήρεμο και πράο, που δεν θα τσακωνόταν στον δρόμο. Οπως είπε ο πατέρας, ο άτυχος 27χρονος πλήρωσε 6.000 ευρώ, που δανείστηκε η οικογένεια, για να έλθει στην Ελλάδα ταξιδεύοντας ένα μήνα, για να εργαστεί και να τους βοηθήσει. Ο Λουκμάν έστελνε χρήματα για να ξεχρεώσει και να παντρέψει τις οκτώ αδερφές του. Η οικογένεια έχει άλλον ένα γιο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή