Υπό την πίεση φοιτητών αποφασίζει η Σύγκλητος του Καποδιστριακού

Υπό την πίεση φοιτητών αποφασίζει η Σύγκλητος του Καποδιστριακού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα για την εγκυρότητα των αποφάσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) εγείρουν πανεπιστημιακοί του ιδρύματος, καθώς πλέον αυτές λαμβάνονται με το… μαχαίρι στον λαιμό των Συγκλητικών. Ποιοι τους απειλούν; Μικρές ομάδες φοιτητών που θέλουν η Σύγκλητος να αποφασίσει όπως εκείνοι επιθυμούν. Προχθές στο στόχαστρο των φοιτητών ήταν η απόφαση της Νομικής Σχολής Αθηνών για απώλεια του χειμερινού εξαμήνου μετά το τρίμηνο «λουκέτο» στο ΑΕΙ και την απώλεια διδακτικού χρόνου.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Συγκλήτου την περασμένη Τρίτη σε αίθουσα των Προπυλαίων, για μία ακόμη φορά εμφανίσθηκαν φοιτητές που φέρονται προσκείμενοι στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και ζήτησαν από τους Συγκλητικούς να επιβάλουν στους καθηγητές της Νομικής να αλλάξουν απόφαση. Πολλοί από τους Συγκλητικούς εξοργίστηκαν με τη στάση των φοιτητών, «κάποιοι βέβαια προσποιητά, καθώς κάποιος έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους φοιτητές ότι συνεδριάζαμε» όπως ανέφερε χθες στην «Κ» Συγκλητικός. Οι Συγκλητικοί αρνήθηκαν να… συμμορφωθούν, καθώς άλλωστε η Σύγκλητος δεν έχει αρμοδιότητα να επιβάλει σε μία σχολή αποφάσεις που αφορούν το εκπαιδευτικό της έργο. Γι’ αυτό οι φοιτητές προχώρησαν σε ομηρία των Συγκλητικών, καθώς επί περίπου μία ώρα δεν τους άφηναν να εξέλθουν από την αίθουσα. Τελικά, η Σύγκλητος αποφάσισε να υπενθυμίσει την πρόσφατη απόφασή της για να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος διδασκαλίας, να μη χαθεί το χειμερινό εξάμηνο, αλλά να παραταθεί το εαρινό έως τον Ιούλιο και, κατόπιν, οι εξετάσεις να τελειώσουν έως τις 9 Αυγούστου. «Δεν μπορεί πλέον να συνεδριάσει η Σύγκλητος. Οι αποφάσεις της, όπως λαμβάνονται υπό πίεση, πάσχουν από νομιμότητα» ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της Νομικής Θεόδωρος Φορτσάκης.

Την ίδια στιγμή, στο ΕΚΠΑ παρουσιάζονται οξύτατα προβλήματα καθαριότητας, με σωρούς σκουπιδιών στις τουαλέτες. Και αυτό διότι η σύμβαση με την εταιρεία καθαριότητας έληξε στο τέλος του 2013 και δεν ανανεώθηκε. Η Σύγκλητος αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει νέος διαγωνισμός, όμως οι Συγκλητικοί στρέφουν τα βέλη τους στον πρύτανη Θεοδόσιο Πελεγρίνη, ο οποίος δεν έχει ορίσει αναπληρωτές που θα μπορούσαν να αναλάβουν τέτοιου είδους λειτουργικά ζητήματα του ΑΕΙ. Ετσι, αρμόδιος για όλα τα ζητήματα του ΑΕΙ είναι ο κ. Πελεγρίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή