Σε «πολλά μέτωπα» η Ελένη Ράικου

Σε «πολλά μέτωπα» η Ελένη Ράικου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεντρικό πρόσωπο στην προσπάθεια της Δικαιοσύνης για την πάταξη της διαφθοράς, και δη κρατικών λειτουργών, η Ελένη Ράικου έχει ανοίξει «πολλά μέτωπα» με άτομα από τον δημόσιο βίο που μέχρι εκείνη τη στιγμή έμοιαζαν να βρίσκονται στο «απυρόβλητο». Οι υποθέσεις που έχει χειριστεί είναι από τις πλέον σημαντικές των τελευταίων ετών: μίζες εξοπλιστικών και σύλληψη Τσοχατζόπουλου, Proton Bank, στημένα, Energa – Power Hellas κ.ά.

Γεννημένη το 1962, αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και μπήκε στο Εισαγγελικό Σώμα το 1993. Προήχθη στον βαθμό της εισαγγελέως Πρωτοδικών τον Μάρτιο 2004. Υπηρέτησε στο Τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Αθηνών στο οποίο -ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία- εξελέγη προϊσταμένη, αρχικά του ίδιου τμήματος και στη συνέχεια (Απρίλιος 2010) όλης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ηταν η πρώτη γυναίκα στη συγκεκριμένη θέση. Εχοντας ασχοληθεί με υποθέσεις οικονομικής διαφθοράς και βλέποντας τις ανάγκες που υπήρχαν, η κ. Ράικου ίδρυσε το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος από το οποίο ξεκίνησαν προκαταρκτικές πολύκροτων υποθέσεων. Τον Απρίλιο του 2013 το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο την επέλεξε για τη θέση της προϊσταμένης του νεοσύστατου Ειδικού Τμήματος κατά της Διαφθοράς. Η κ. Ράικου είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή