Μηχανή προσωπικού πλουτισμού στο Τ.Τ.

Μηχανή προσωπικού πλουτισμού στο Τ.Τ.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χορό εκατομμυρίων ευρώ σε παράνομες δανειοδοτήσεις, που χρησιμοποιήθηκαν «όχι για την ενίσχυση ή την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά για την αύξηση του πλούτου συγκεκριμένων επιχειρηματιών», καταγράφει το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.). Σύμφωνα με αυτό, η ζημία του Δημοσίου υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ, τα δάνεια δόθηκαν χωρίς εγγυήσεις και εξασφαλίσεις και έως σήμερα δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ. Αντιθέτως, πολλά από τα χρήματα διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό μέσω εξωχώριων εταιρειών, οι οποίες αναφέρονται μία προς μία. Επιπλέον, έχουν εντοπιστεί εκατ. ευρώ σε προσωπικούς λογαριασμούς στελεχών του Τ.Τ. και αγορές ακινήτων στο εξωτερικό από τις παράνομες δανειοδοτήσεις.

Με βάση το πόρισμα, έχουν απαγγελθεί πέντε βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος 29 συνολικά ατόμων και εκδόθηκαν επτά εντάλματα σύλληψης εις βάρος των Αγγελου Φιλιππίδη, Κυριάκου Γριβέα, Αναστασίας Βάτσικα, Δημήτρη Κοντομηνά, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Μάριου Βαρώτση και Χαράλαμπου Γιαγκούδη (οι δύο τελευταίοι έχουν συλληφθεί). Σύμφωνα με το πόρισμα -και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη νέος έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος- ο κ. Λαυρεντιάδης είχε λάβει δάνεια ύψους 100 εκατ. ευρώ, ο κ. Κοντομηνάς 110 εκατ. και το ζεύγος Γριβέα 17 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή