Οταν ξύπνησε το «φάντασμα» στη Ν. Καλλικράτεια

Οταν ξύπνησε το «φάντασμα» στη Ν. Καλλικράτεια

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέτοια εποχή η Νέα Καλλικράτεια, ως δημοφιλέστατο τουριστικό θέρετρο, διανύει περίοδο γαλήνης εν αναμονή της νέας σεζόν και ταυτόχρονα ζει τον εφιάλτη των συμμοριών που λυμαίνονται τα εξοχικά –αυθαίρετα στην συντριπτική τους πλειονότητα– στην ευρύτερη περιοχή της. Η υπόθεση Ξηρού τάραξε τα ήρεμα νερά της παραθαλάσσιας πόλης.

«Για μας η εξέλιξη στην υπόθεση Ξηρού έφερε ένα, ας το πω, ξάφνιασμα. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια είδαμε τόσο πολλά περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. στην επικράτειά μας και αυτό τρόμαξε, προσωρινά έστω, τους διαρρήκτες», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος κ. Παναγιώτης Φικαρίδης.

Η παρουσία του Χριστόδουλου Ξηρού στον οικισμό «Κηπούπολη» έγινε γνωστή στους κατοίκους της Νέας Καλλικράτειας από τις τηλεοράσεις μετά την εξαφάνισή του και την αναστάτωση, λόγω της αστυνομικής κινητικότητας.

Οπως έλεγαν γείτονες της οικογένειας του συνταξιούχου ιερέα Τριαντάφυλλου Ξηρού, πατέρα του Χριστόδουλου, δεν τον έβλεπαν να κυκλοφορεί μόνο τώρα, αλλά και σε προηγούμενες άδειες όταν επισκεπτόταν τους γονείς του. Ούτε αντελήφθησαν αστυνομικούς, ενστόλους ή με πολιτικά, να επιτηρούν το σπίτι. Οι μόνοι «εκτός οικίας» που τον έβλεπαν ήταν οι εν υπηρεσία αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ. όπου παρουσιαζόταν καθημερινά μέχρι τη Δευτέρα, οπότε δεν εμφανίστηκε όπως όφειλε.

Οι υπέργηροι γονείς του, όπως και το «ψυχοπαίδι» από το Μπανγκλαντές που με προτροπή του Χριστόδουλου είχαν ατύπως «υιοθετήσει» μετά την αποφυλάκισή του, δήλωναν άγνοια για τις κινήσεις του από την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Ούτε οι εξονυχιστικές έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή, όπως και στη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα όπου ζουν οι αδερφές του, έδειχναν να είχαν αποδώσει, αν και οι αρχές διέρρεαν από την αρχή ότι ήταν σε θέση να συνθέσουν το δρομολόγιο της φυγής μέχρι την Αθήνα, αλλά και τις περισσότερες από τις κινήσεις του όσο έμεινε στη Χαλκιδική.

Τον πανικό των πρώτων ωρών με τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., τα τζίπ της Αντιτρομοκρατικής με τα φιμέ τζάμια, τα οχήματα της Ασφάλειας με τις κεραίες και τους συμβατικούς αριθμούς κυκλοφορίας, αλλά και τις τηλεοπτικές κάμερες να κάνουν άνω-κάτω την περιοχή, αναζητώντας τον δραπέτη στο «βασίλειο των αυθαιρέτων», όπως θεωρείται η Νέα Καλλικρατεια και κυρίως οι πέριξ της πόλης οικισμοί, διαδέχθηκε η καθημερινότητα.

Οι γονείς του δραπέτη τρομοκράτη ζουν μια νέα περιπέτεια και απ’ ό,τι έδειξε ο παπα- Τριαντάφυλλος με τις δηλώσεις του, την αντιμετωπίζουν με στωικότητα και αξιοπρέπεια.

Η τοπική κοινωνία, μετά το πρώτο ξάφνιασμα, επανήλθε στους νωχελικούς της ρυθμούς, με το αίσθημα ανασφάλειας να κυριαρχεί εξαιτίας της επιδημίας διαρρήξεων που σαρώνει τους οικισμούς και τα εξοχικά.

«Μακάρι να είχαμε τουλάχιστον τα μισά από τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που ήρθαν τούτες τις μέρες για τον Ξηρό, ώστε να αστυνομεύεται στοιχειωδώς η περιοχή», λέει ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος. «Βλέποντας την πρωτοφανή αστυνομική παρουσία, οι άνθρωποι έλεγαν εδώ, με περισσή ειρωνεία φυσικά, πως ίσως θα πρέπει να ανακηρύξουμε… επίτιμο δημότη της Καλλικράτειας» τον Ξηρό, που έγινε η αιτία να ’ρθουν τόσα περιπολικά», προσθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή