ΣYNTOMA (21/1/14)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο: Εύσημα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη

«Πριν από δύο χρόνια συζητιόταν η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη και τώρα η Ελλάδα έχει αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.,», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αποδίδοντας έτσι τα εύσημα στη χώρα μας και στην Ευρωζώνη, για τις έως τώρα προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης. Ο επικεφαλής της Επιτροπής πρόσθεσε ακόμη ότι «το ευρώ ήρθε για να μείνει» και ότι όλη η ευρωπαϊκή κοινότητα «βρίσκεται σ’ ένα σκάφος αξιόπιστο». Ο κ. Μπαρόζο, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ε.Ε., Χέρμαν βαν Ρομπέι, και τον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, άνοιξαν χθες την τριήμερη διάσκεψη της Ευρωβουλής για την οικονομική διακυβέρνηση. Μιλώντας στη διάσκεψη ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αναφέρθηκε στο βασικό αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ του Συμβουλίου της Ε.Ε. και του Κοινοβουλίου, που δεν είναι άλλο από τη συμφωνία της τραπεζικής ενοποίησης. Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει η χώρα μας για δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στο κοινωνικό κόστος, επισημαίνοντας το 57% της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

Δήμος Αθηναίων – Αστυνομία: Ενίσχυση συνεργασίας

Η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και του Δήμου Αθηναίων σε θέματα δημοτικής αστυνόμευσης συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, και του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα ευνομίας και ευταξίας στο κέντρο, όπως η παράνομη στάθμευση, το παρεμπόριο, η επαιτεία κ.ά. Οπως είπε ο κ. Καμίνης μετά τη συνάντηση, είναι καίριας σημασίας για την Αθήνα το πώς θα διατεθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί που τέθηκαν σε κινητικότητα. «Ολη αυτή η εκκρεμότητα με την ουσιαστική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ευταξίας στην πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί πάση θυσία η αστυνόμευση και συμπλήρωσε ότι είναι αισιόδοξος όσον αφορά τα αποτελέσματα του σχεδίου που συμφωνήθηκε.

Περιφερεια Αττικής: 15 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας

Τη διάθεση στην Περιφέρεια Αττικής έως 15 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης. Ηδη έχουν εκδοθεί οι πρώτες 14 αποφάσεις, συνολικού ύψους 6,8 εκατ. ευρώ ως εξής: 800.000 ευρώ για την περιοχή Ιλίου, από 600.000 ευρώ για τις περιοχές Ηλιούπολης και Κορυδαλλού, 550.000 ευρώ για την Αγία Βαρβάρα, από 500.000 ευρώ για Μέγαρα, Μοσχάτο-Ταύρο, Παιανία, Κηφισιά, Μαραθώνα και Λαυρεωτική, από 400.000 για Αχαρνές και Νέα Σμύρνη, 300.000 ευρώ για το Καματερό και 200.000 για το Παλαιό Φάληρο. Τα έργα αφορούν δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή στο κεντρικό οδικό δίκτυο των περιοχών αυτών. Τέλος, επιχορηγήθηκε μέσω της Περιφέρειας με 265.000 ευρώ η Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού για την επισκευή του σεισμόπληκτου ναού Μεταμόρφωσης Αττικής.

Aναβολή δίκης 18 ενστόλων

Για τις 16 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των 18 αστυνομικών των ΜΑΤ που κατηγορούνται για βιαιότητες σε βάρος διαδηλωτών στις 29 Ιουνίου 2011 στο κέντρο της Αθήνας. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για κατηγορίες που αφορούν επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και για έκθεση πολιτών σε κίνδυνο.

Καταδίωξη και σύλληψη δραπέτη

Σειρά ενόπλων ληστειών φέρεται να είχε πραγματοποιήσει μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο 30χρονος δραπέτης, Αλβανός υπήκοος, που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής ύστερα από καταδίωξη στο Βραχάτι. Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη έγινε έπειτα από ληστεία σε βενζινάδικο, ενώ ο συλληφθείς, μαζί με 41χρονο ομοεθνή του που αναζητείται, είχε κάνει άλλη μια ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο το βράδυ της Πέμπτης, στη Λυγιά Ξυλοκάστρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή