ΚΡΗΤΗ

Σκάφος με μετανάστες ρυμουλκήθηκε στην Παλαιόχωρα Χανίων

skafos-me-metanastes-rymoylkithike-stin-palaiochora-chanion-561068608

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας ρυμουλκήθηκε ιστιοφόρο που είχε εντοπιστεί το πρωί στην περιοχή «Στόμιο», στα νοτιοδυτικά των Χανίων, και στο οποίο επέβαιναν μετανάστες.

Στο σκάφος επέβαιναν σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση 60 μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ενώ 11 μετανάστες μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά είχαν αποβιβαστεί το πρωί στην περιοχή «Στόμιο».

Από τον δήμο Καντάνου-Σελίνου προσφέρθηκαν νερό, σάντουιτς, κρουασάν, ρούχα για τα παιδιά και βρεφικά είδη, ενώ κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Κανδάνου και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν πρώτες βοήθειες.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων, στον οποίο γίνονται οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης για την παραμονή τους.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης και ελέγχου των μεταναστών θα πραγματοποιηθεί με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα που ισχύουν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ σε επιφυλακή προκειμένου να παρέχουν οποιαδήποτε συνδρομή είναι οι υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε ιστιοφόρο σκάφος έξω από τη μαρίνα Ακτίου