ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Μετανάστευσης για Μόρια: Εντός της ημέρας οι ενέργειες για στέγαση των ευάλωτων

yp-metanasteysis-gia-moria-entos-tis-imeras-oi-energeies-gia-stegasi-ton-eyaloton-561072850

Μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών της Μόριας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η προχθεσινή πυρκαγιά «είχε αντιμετωπιστεί. Η δομή είχε μερικώς εκκενωθεί χωρίς θύματα. Τα ασυνόδευτα ανήλικα μεταφέρθηκαν εκτός Λέσβου, πλοίο κατέπλευσε και γίνονταν εργασίες στη Μόρια ώστε να μην υπάρξουν άστεγες οικογένειες το βράδυ».

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της δομής σταμάτησε τις εργασίες αποκατάστασης.

«Πρωταρχική μέριμνα της Πολιτείας ήταν η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων», προσθέτει και καταλήγει: «Αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, εκδηλώθηκε νέα φωτιά στη Μόρια. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ξέσπασε στον περιμετρικό χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σε σημείο όπου βρίσκονταν σκηνές.

Η πρώτη πυρκαγιά ξεκίνησε τη νύχτα της Τρίτης από αιτούντες άσυλο οι οποίοι μετά τον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊο αρνήθηκαν να μπουν σε καραντίνα, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Διαβάστε επίσης:

Η καραντίνα έφερε την έκρηξη

Το χρονικό της πυρκαγιάς στη Μόρια (βίντεο)