ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόρια: Κάτοικοι εμποδίζουν τον καθαρισμό του καμένου ΚΥΤ

moria-katoikoi-empodizoyn-ton-katharismo-toy-kamenoy-kyt-561073132

Κάτοικοι της Μόριας, με τη συμπαράσταση της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, κατέλαβαν από νωρίς τον πρώτο δρόμο που οδηγεί στις καμένες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ της Μόριας, με στόχο να μην επιτρέψουν την πρόσβαση μηχανημάτων και υποδομών για τον καθαρισμό και την προσωρινή λειτουργία του χώρου ως καταυλισμός. Από την άλλη πλευρά του δρόμου, η πρόσβαση δεν είναι δυνατή αφού εκεί βρίσκονται οι πυρόπληκτοι.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ανέφερε πως ασπαζόμενος την αγανάκτηση των δημοτών για την παρούσα κατάσταση και τηρώντας απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσει να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας, εμμένοντας στην απόφαση «καμία δομή στη Λέσβο».

Τέλος, ο δήμαρχος καλεί «όποιον θέλει και μπορεί να βρεθεί το πλάι του, ώστε να συνδράμει και εκείνος στην κρίσιμη αυτή στιγμή, που μπορεί να σηματοδοτήσει το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας».

Να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί, έδεσε στο λιμάνι του Σιγρίου το πλοίο «Blue Star Chios», το οποίο θα φιλοξενήσει 1.000 άτομα από τους πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε δρόμους και χωράφια. 

Αλλοι τόσοι θα φιλοξενηθούν σε αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμα στη Μυτιλήνη.