ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΔΕ: «Αγώνας δρόμου» για την διανομή μασκών στα σχολεία

ΚΕΔΕ: «Αγώνας δρόμου» για την διανομή μασκών στα σχολεία

Σε «αγώνα δρόμου» έχουν επιδοθεί η ΚΕΔΕ και οι δήμοι της χώρας για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Όπως γνωστοποιεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με ανακοίνωσή της σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας «με δεδομένη τη δυναμικότητα της παραγωγής αλλά και το χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά τους, ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή 11/09 αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και αύριο Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής.

«Από την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας με την ΥΑ του ΥΠΕΣ στις 24/08, η ΚΕΔΕ έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων» σημειώνει η ΚΕΔΕ. Από την ημέρα εκείνη, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «ξεκίνησε μία μάχη με το χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα».

«Είναι δεδομένο πως το Σαββατοκύριακο οι δήμοι σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία» προστίθεται στην ανακοίνωση.