Καρά Τεπέ: Αρχισε η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών

Καρά Τεπέ: Αρχισε η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν να μπαίνουν στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν άστεγοι μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατά τον υγειονομικό έλεγχο των εισερχομένων στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ εντοπίσθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα. Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τέστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά και αι τα οποία μεταφέρθηκαν χθες στη Λέσβο από τον ΕΟΔΥ.

Οσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο σημείο.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν περί τους 3.000 ανθρώπους με προτεραιότητα τις οικογένειες και τα μέλη ευάλωτων ομάδων.

Νωρίτερα, ξέσπασαν επεισόδια στον Καρά Τεπέ, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και μεταναστών με πετροπόλεμο και χρήση χημικών από την αστυνομία.

Από νωρίς ξεκίνησαν νέες διαδηλώσεις των μεταναστών καθώς, όπως διαφαίνεται, οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν δέχονται να μπουν στον νέο, υπό κατασκευή, καταυλισμό και ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί.

Διαβάστε επίσης

Εντονες αντιδράσεις για τη διαχείριση της κρίσης στη Λέσβο

Γκουτέρες: Κάλεσμα στις χώρες της ΕΕ να υποδεχτούν πρόσφυγες από τη Μόρια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή