Χ. Γώγος: «Ομάδα κρούσης» για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολείο

Χ. Γώγος: «Ομάδα κρούσης» για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολείο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει μια «ομάδα κρούσης» για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, καθώς επίσης και ένας υπεύθυνος σε κάθε σχολική μονάδα που θα επιτηρεί και θα διαχειριστεί το κρούσμα, ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας πως όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος σημείωσε πως, στην περίπτωση «ύποπτων» κρουσμάτων, θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης, χωρίς να κλείνει το τμήμα. Εφόσον το «ύποπτο κρούσμα» εμφανίσει συμπτώματα, θα απομονώνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σχολείο και θα το παραλαμβάνουν οι γονείς.

Παράλληλα, οι γονείς θα πρέπει να κρατούν το παιδί στο σπίτι και να ενημερώνουν το σχολείο σε περίπτωση που το παιδί εμφανίσει συμπτώματα.

Σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως εξήγησε ο κ. Γώγος, θα ενημερώνεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης, η περιφερειακή διεύθυνση και ο περιφερειακός υπεύθυνος και θα αποφασίζουν αν θα κλείσει το τμήμα. Ο ίδιος επισήμανε ότι μια σχολική μονάδα θα κλείσει σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Ακούμε σχολαστικά το «κουδούνι»

Μια διαφορετική επιστροφή στα θρανία λόγω COVID-19

Πρώτο κουδούνι με μάσκες και μέτρα προστασίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή