Φωτιά κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου

Φωτιά κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά περιμετρικά του ΚΥΤ της Σάμου ξέσπασε χθες περίπου στις 8 μ.μ. καίγοντας δασικές εκτάσεις, χωρίς να επεκταθεί εντός της δομής. Αργά το βράδυ, με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής, φαινόταν ότι η φωτιά είχε περιοριστεί. Και στο ΚΥΤ της Σάμου υπάρχει υπερπληθυσμός, καθώς διαμένουν 4.640 άνθρωποι, με χωρητικότητα 650 ατόμων.

Νωρίτερα χθες προέκυψαν θετικά τα δείγματα δύο αιτούντων άσυλο, οι οποίοι διαμένουν στο ΚΥΤ και το Σάββατο είχαν μεταβεί για εξέταση κορωνοϊού στο νοσοκομείο. Ωστόσο, στη συνέχεια επέστρεψαν στη δομή και τέθηκαν σε απομόνωση μόλις χθες. Ενα ακόμα άτομο εντός του ΚΥΤ βρέθηκε χθες θετικό, οπότε ξεκίνησε διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών, προκαλώντας αναστάτωση στους διαμένοντες.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες και στο ΚΥΤ της Λέρου. Εν τω μεταξύ, τέσσερις νεκροί ήταν μέχρι αργά χθες ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου ανατολικά της Κρήτης τη Δευτέρα. Πρόκειται για δύο γυναίκες και δύο ανήλικα αγόρια. Ακόμα 57 άτομα διασώθηκαν, αλλά υπάρχει φόβος για περισσότερα θύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή