Έβρος: Μαίνεται η πυρκαγιά – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Έβρος: Μαίνεται η πυρκαγιά – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, με την πυροσβεστική να προχωρά το πρωί σε ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν πλέον 104 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων εκ των οποίων δύο αερομεταφερόμενες, 24 οχήματα, δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

Ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στη διάρκεια της νύχτας κατεβλήθη μία μεγάλη προσπάθεια για ν’ αναχαιτιστεί η φωτιά που είχε κατεύθυνση προς τον οικισμό της Νίψας.

«Με τη διεύρυνση του υφιστάμενου οδικού δικτύου με τις απαιτούμενες επεμβάσεις, ούτως ώστε να λειτουργήσει σαν αντιπυρική ζώνη, στην περιοχή του υδροταμιευτήρα στον Δρυμό, η πυρκαγιά δεν προσέγγισε τον οικισμό της Νίψας, για τον οποίο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν τίθεται θέμα κινδύνου», συμπλήρωσε.

Πυρκαγιά στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

Το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος κλήθηκαν να συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά κοντά στο ΚΥΤ Σάμου – Ελεύθεροι οι περισσότεροι προσαχθέντες

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε τη νύχτα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η πυρκαγιά κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου. Ωστόσο παραμένουν κάποια οχήματα στην περιοχή υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Ως προς τα αίτια, εξετάζεται η εκδοχή του εμπρησμού, γι’ αυτό προσήχθησαν από την αστυνομία συνολικά 13 νεαροί αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 10 αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Η εξέταση των υπολοίπων προσαχθέντων δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των εμπρηστών στη Μόρια

Μόρια: Βίντεο με τους εμπρηστές εν δράσει

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή