Κακοκαιρία «Ιανός»: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Νέα έκτακτη σύσκεψη

Κακοκαιρία «Ιανός»: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Νέα έκτακτη σύσκεψη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρεία σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα στις 11.00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «Ιανός», που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ώρες.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται προκειμένου να υπάρχει συνεχής συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης και ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, της Ένωσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και χθες Τετάρτη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σημειώνεται πως αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα το απόγευμα στο Νότιο Ιόνιο και κυρίως στα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου. Αύριο προβλέπονται έντονα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στην Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι Δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν το Σάββατο στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη. Από το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Εκτακτα μέτρα προ της επέλασης του «Ιανού»: Πώς θα εξελιχθεί (βίντεο)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή