Κακοκαιρία: Αγωνία για εγκλωβισμένους – Πού κινείται ο «Ιανός»

Κακοκαιρία: Αγωνία για εγκλωβισμένους – Πού κινείται ο «Ιανός»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί ο «Ιανός», αναμένεται μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Στις περιοχές που αναμενόταν να επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα και το βράδυ θα επηρεάσουν τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.

Σημειώνεται πως από το απόγευμα της Παρασκευής τα εντονότερα προβλήματα καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα, ενώ στον Αλμυρό Μαγνησίας σήμανε συναγερμός για εγκλωβισμένους. Από την σφοδρότατη καταιγίδα καταστράφηκε το εργοτάξιο στην λιμνοδεξαμενή του Ξηριά, στον Αλμυρό, με τρεις εργαζομένους να εγκλωβίζονται στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν επίσης λόγο για τουλάχιστον ένα αγνοούμενο άτομο στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Μέχρι το μεσημέρι, από τη σφοδρή κακοκαιρία επηρεάστηκαν η Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Μάλιστα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος.

Παράλληλα, λόγω της κακοκαιρίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας μέχρι το Σάββατο οι παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες:

  • Ευρυτανία,
  • Φθιώτιδα,
  • Εύβοια,
  • Βοιωτία.

Bυθίσεις σκαφών στη Ζάκυνθο και στο Νυδρί

Τέσσερα συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν στη Ζάκυνθο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, δύο σκάφη βυθίστηκαν στο λιμενίσκο «Αλυκυανά» Ζακύνθου και δύο στο λιμένα Ζακύνθου, ενώ 14 σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές.

Επίσης, ένα σκάφος βυθίστηκε στον λιμένα Νυδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή