Προέτρεπαν σε εμπρησμό του ΚΥΤ Σάμου

Προέτρεπαν σε εμπρησμό του ΚΥΤ Σάμου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αλλοδαποί από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Σάμου κατηγορούνται ότι προέτρεπαν τροφίμους του ΚΥΤ να βάλουν φωτιά στον καταυλισμό. Ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σάμου και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων.

Ο ένας εκ των δύο, Σύρος υπήκοος 42 ετών εντοπίστηκε και συνελήφθη την Τετάρτη. Ο δεύτερος κατηγορούμενος αντίθετα, υπήκοος Γκάμπιας 20 ετών, παρότι έχει ταυτοποιηθεί, διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.

Ο πρώτος φέρεται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. να έστελνε μέσω της εφαρμογής WhatsApp στα κινητά ομοεθνών του γραπτά μηνύματα στα αραβικά, με τα οποία τους καλούσε να ξεσηκωθούν και να προκαλέσουν φωτιά στο ΚΥΤ, όπως συνέβη στη Μόρια. Σύμφωνα με μια εκδοχή, για τα εμπρηστικά μηνύματά του ενημερώθηκαν η διοίκηση του ΚΥΤ και η ΕΛ.ΑΣ. από αλλοδαπούς που ζουν εντός του καταυλισμού. 

Ο 20χρονος Αφρικανός μετανάστης αντίστοιχα φέρεται να βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών εξαιτίας ενός σχολίου που ανάρτησε στο Facebook και το οποίο επίσης προέτρεπε σε βανδαλισμό του καταυλισμού της Σάμου. Σε αντίθεση, πάντως, με τον 42χρονο Σύρο, ο νεαρός από την Γκάμπια δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί στο ΚΥΤ και αναζητείται από την αστυνομία του νησιού. 

Σημειώνεται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά μερικά εκατοντάδες μέτρα μακριά από το ΚΥΤ Σάμου, η οποία ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις και επεκταθεί μέσα στον καταυλισμό. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγη ώρα αφότου είχε ανακοινωθεί ότι η δομή τίθεται σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού. Ως ύποπτοι εμπρησμού προσήχθησαν περισσότεροι από δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι ωστόσο μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε ανάμειξή τους στο συμβάν. 

Ερευνα γίνεται και στα κινητά τηλέφωνα των 6 συλληφθέντων για την πυρκαγιά στη Μόρια. Στόχος των αστυνομικών είναι να διαπιστώσουν εάν πριν ή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αντάλλαξαν sms ή γραπτά μηνύματα μέσω διαδικτυακών εφαρμογών προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα τη δράση τους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή