Task force για τη δομή στη Λέσβο

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύσταση ειδικής ομάδας (task force) που θα υλοποιήσει ένα κοινό πιλοτικό πρόγραμμα μαζί με τις ελληνικές Αρχές για το νέο κέντρο υποδοχής που θα ανεγερθεί στη Λέσβο συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Οπως δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, σκοπός της ειδικής ομάδας θα είναι «η μόνιμη βελτίωση των συνθηκών» για τους πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί, με ευρωπαϊκού επιπέδου εγκαταστάσεις, ανθεκτικές υποδομές, πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και επαρκή αποχέτευση.

Επίσης, η task force θα επιβλέπει τον τερματισμό του υπερπληθυσμού μέσω της μεταφοράς όσων ευάλωτων ατόμων απέμειναν στην ηπειρωτική χώρα και τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών και οικογενειών με παιδιά σε άλλα κράτη-μέλη. Οπως και το να υπάρχουν γρήγορες, αποτελεσματικές διαδικασίες, έτσι ώστε να υφίσταται σαφήνεια και βεβαιότητα στους αιτούντες και να αυξηθούν οι εθελοντικές επιστροφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή