ΕΜΥ: Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

ΕΜΥ: Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επικαιροποίηση του ισχύοντος έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη πρόβλεψη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα επηρεάσουν την Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται σταδιακά εντός της Τρίτης, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες να σημειώνονται στα δυτικά και στα βορειοανατολικά. Οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στα πελάγη, φθάνοντας έως και σχεδόν θυελλώδεις στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 19 έως 29 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 15 έως 24 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 27 βαθμούς), 23 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη νότια Κρήτη έως τους 31 βαθμούς) και 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Ηλιοφάνεια -με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια- αναμένεται την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, και μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τον υδράργυρο να διαμορφώνεται από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα, από βορειοδυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή