Κουκάκι: Προκήρυξη της ΟΛΑ βρέθηκε σε σκληρό δίσκο του 42χρονου

Κουκάκι: Προκήρυξη της ΟΛΑ βρέθηκε σε σκληρό δίσκο του 42χρονου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεξεργάσιμη μορφή της προκήρυξης – ανάληψης ευθύνης της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στις 24 Νοεμβρίου 2015, εντοπίστηκε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος βρέθηκε και κατασχέθηκε στο πλαίσιο της σύλληψης του 42χρονου την περασμένη εβδομάδα, μετά από την ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έως σήμερα εξέταση ψηφιακών πειστηρίων, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του 42χρονου, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη – ανάληψης ευθύνης της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με τη βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ.

Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» στις 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 21:32. 

Η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 00:46. Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Όπως τονίζεται από την αστυνομία, από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, τρία άτομα συνελήφθησαν κατά την ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Η μία έρευνα έγινε σε αποθήκη 10 τετραγωνικών μέτρων στο Κουκάκι που είχε μισθωθεί πέρσι τον Σεπτέμβριο από τον 42χρονο. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν δέκα κιλά ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές, σφαίρες από καλάσνικοφ καθώς και πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών.

Τη Δευτέρα, ο 42χρονος κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή