Μάτι: ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ηλ. Ψινάκης

Μάτι: ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ηλ. Ψινάκης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις απολογίες αυτοδιοικητικών παραγόντων της εποχής εκείνης κινείται η ανάκριση για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018, που κόστισε τη ζωή σε 102 πολίτες, ενώ προκάλεσε ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και φυσική καταστροφή στην περιοχή. Ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης που χειρίζεται τις έρευνες κάλεσε χθες σε απολογία, η οποία υπήρξε πολύωρη, τον τέως δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες, όπως και όλοι οι άλλοι, σε βαθμό πλημμελήματος.

Η απολογία Ψινάκη κράτησε περί τις 4 ώρες και ολοκληρώθηκε με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες έχει κληθεί σε απολογία και η Ρένα Δούρου, που τότε ήταν περιφερειάρχης Αττικής, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν σε απολογίες υψηλόβαθμα στελέχη –τότε– της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και άλλων κρα-
τικών υπηρεσιών.

Πάντως, η ανάκριση που ολοκληρώνεται μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων χειρίζεται αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και λοιπά, καθώς δύο αιτήματα του ανακριτή για αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργήματα για κάποιους από τους κατηγορουμένους δεν ευοδώθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή