Άγιος Παντελεήμονας: Περιοριστικά μέτρα στο γηροκομείο

Άγιος Παντελεήμονας: Περιοριστικά μέτρα στο γηροκομείο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, έπειτα από τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες, από χθες 30 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9 μ.μ. έως και τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9 μ.μ..

Σημειώνεται ότι η απόφαση αναρτήθηκε χθες το βράδυ στη Διαύγεια.

Σε νοσοκομεία ηλικιωμένοι από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς ηλικιωμένων από τον οίκο ευγηρίας σε νοσοκομεία της Αττικής.

Για πολύ μεγάλη διασπορά κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως είπε, ο αριθμός των κρουσμάτων στο γηροκομείο ξεπερνά τα 40.

Προειδοποίηση Τσιόδρα: «Η Αθήνα δεν πάει καλά»

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις του από το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονος -το οποίο επισκέφθηκε μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά– απηύθυνε προειδοποίηση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στο λεκανοπέδιο.

«Η Αθήνα δεν πάει καλά», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Στο «κόκκινο» η Αττική

Το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 354 νέα κρούσματα, ενώ υψηλός παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών (78).

Από τα 354 κρούσματα, τα 195 κατεγράφησαν στην Αττική, αναδεικνύοντας ξανά το επιβεβαρυμμένο επιδημιολογικό φορτίο του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή