ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσλήψεις 192 ατόμων για ιχνηλάτηση

Προσλήψεις 192 ατόμων για ιχνηλάτηση

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη 192 στελεχών δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της με εξειδικευμένο προσωπικό και την άρτια στελέχωση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων.

Όπως επισημαίνειται αντικείμενο των νεοπροσληφθέντων θα είναι η παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορωνοϊού και των στενών επαφών τους, καθώς και η συνδρομή τους στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής υγειονομικής ή άλλης απειλής.

Το ανωτέρω προσωπικό θα τοποθετηθεί στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων των 13 Περιφερειών της χώρας και θα αφορά σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας οκτώ μηνών.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ «οι υποψήφιοι από όλη τη χώρα μπορούν να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται στην προκήρυξη, αποκλειστικά μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών με συστημένη επιστολή ή μέσω ταχυμεταφοράς (courier) από ημέρα Πέμπτη 01-10-2020 μέχρι και ημέρα Δευτέρα 12-10-2020, στην ταχυδρομική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Λ. Κηφισίας 37-39, Κτ. Φάρος, Τ.Κ. 151 23 – Μαρούσι, με την ένδειξη “ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 192 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ”».

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή 80 άτομα ασχολούνται με την ιχνηλασία (περίπου 25 ανά βάρδια) και βρίσκονται όλοι στην Αττική. Βάσει αυτού του αριθμού οι ιχνηλατήσεις στην Αττική, όπου καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσματων, γίνονται με δυσκολία, ενώ οι ιχνηλατήσεις στην περιφέρεια γίνονται και αυτές κεντρικά.